BAROMUZ

“BÜYÜK BİR GURURLA KUTLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

görüntülenme
06/01/2017

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“BÜYÜK BİR GURURLA KUTLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Başkan Av. Küçük, yayınladığı mesajında; “Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümünü bir kez daha büyük bir sevinç, coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Harap ve bitap düşmüş, yoksul bir ulusun milli birlik ve beraberlik içerisinde inandığı lideri Mustafa Kemal ile her türlü zorluğu aşabildiğini belirten Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın, her cephede yenilerek Anadolu toprağına sıkışıp kalan bir ulusun, bağımsızlık yolunda, emperyalizme ve kapitalizme karşı mazlum devletlere de örnek olacak bir dayanışmanın ve mücadelenin sergilendiği büyük bir Zafer olduğunu ifade etti.

Av. Küçük, Ulusumuzun bağımsızlığa olan tutkusunun yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 95 yıl önce 5 Ocak 1922 ‘de Adana’mız da tezahür ettiğini kaydederek, “15 Mart 1923 tarihinde Adana'yı ziyaret eden Mustafa Kemal şu sözleri beyan etmiştir: "Acı günlere ait olmakla beraber, bu memlekete ait kıymetli bir hatırayı yad etmek isterim. Efendiler! Bende bu vekaiyiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur.”

Böylelikle Mustafa Kemal, Adana'nın ulusal kurtuluş mücadelesinde kendisine ilham kaynağı olduğunu belirtmiştir. Mustafa Kemal, tüm yokluklar içerisinde dahi Ulusuna olan inancını asla yitirmemiş, Milleti, yine milletin azim ve iradesinin kurtaracağına inanmıştır.

Milli Birlik ve Beraberliğe büyük önem veren Mustafa Kemal’in, "Eğer, aynı başarıları ve zaferleri ileride de kazanmak istiyor isek, aynı esasa dayanalım. Memleket, dayanışmaya bağlı bir birliğe muhtaçtır.” sözünün bugün içerisinden geçtiğimiz karamsar ve acı dolu günlerde bir kez daha altını çizmek gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile Ulusumuzun kaderini değiştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve eylem arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyorum.”