BAROMUZ ÖĞRENCİLERE KADIN VE ÇOCUK HAKLARINI ANLATTI

16/10/2019
BAROMUZ ÖĞRENCİLERE KADIN VE ÇOCUK HAKLARINI ANLATTI

“TOPLUMSAL CİNSİYETTE EŞİTLİK İÇİN HER ŞEY EĞİTİMLE BAŞLAR”

Baromuz Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi ve Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyemiz Av. Ayşe Nur Karayel ile birlikte, Final Okulları Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, öğrencilere akran zorbalığı, flört şiddeti, toplumsal cinsiyette eşitliğin gerekleri, şiddete karşı başvuru yolları, çocuklara karşı işlenen suçlar ve suça sürüklenen çocuklar tarafından işlenen suçlar cezai yaptırımları hakkında bilgi verildi.

Program soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Ardından Final Okulları Akademi Anadolu Lisesi Müdürü Semih Tanacı, Baromuz mensuplarına değerli katkılarından teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Final Okulları Psikolojik Danışmanlık Koordinatörü Zübeyde Arabacı da, çok güzel bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Koordinatör Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, “Toplumsal cinsiyette eşitlik için her şey eğitimle başlar. Bu konuda baro olarak davet edildiğimiz her okulda dilimiz döndüğünce bu konuları anlatıyoruz. Son günlerde dünyada ve ülkemizde milyonlarca çocuğun hakları çiğnenirken, kadınlarımız şiddete maruz bırakılırken onlara her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız” dedi.