TBB-UNICEF İŞ BİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLEN PROJE KAPSAMINDA “YASA" ADLI YOLDA ADLI YARDIM SERVİS ARACI TBB'YE TESLİM EDİLDİ

20/04/2024
TBB-UNICEF İŞ BİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLEN PROJE KAPSAMINDA “YASA

TBB-UNICEF işbirliği ile yürütülen “Depremden Etkilenen Çocuklar ve Bakım Verenleri için Hukuki Güçlendirme, Yardım ve Koruma Programı (LEAP)” kapsamında hazırlanan "Yasa" adlı yolda adli yardım servis aracı Türkiye Barolar Birliği'ne teslim edildi.

UNICEF ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) iş birliğiyle, deprem bölgelerindeki çocuklara ve ailelerine hukuki destek vermek üzere hazırlanan yardım tırının ilk durağı Adana oldu.

Proje kapsamında YASA aracını teslim almak üzere düzenlenen programa Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Erzurum, Malatya, Kayseri ve Gaziantep Baro Başkanları, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve basın mensupları katıldı. Adli yardım hizmeti için düzenlenen araç, Adana Adliye Sarayı önünde Türkiye Barolar Birliği’ne teslim edildi.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, böylesine güzel bir proje için Adana'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Çok heyecanlıyım çünkü burada hep birlikte çok güzel bir anı yaşıyoruz. Türkiye'de çok hassas bir konumda olan çocuklara ve erişilmesi zor olan kişilere hukuki yardım sağlayacak olan ilk tırımızı Adana'da Türkiye Barolar Birliği'ne teslim ediyoruz." dedi.
LEAP Projesi'nin önemine vurgu yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan da şunları söyledi:
"Bu proje, depremden etkilenen çocuklara ve bakım verenlerine hukuki destekte bulunmak üzere başlattığımız bir proje. TBB ve UNICEF ile birlikte bu kıymetli çalışmayı hayata geçirdik. Adı "Yasa" olan tır, yolda adli yardım hizmetini sunmak üzere deprem bölgelerine gönderilecek. Bu tırın içerisinde iki meslektaşımızın doğrudan çocuklarla ve bakım verenlerle görüşebileceği odalar, toplantı odası ve bilgisayarlar var. Bugün çocukların adalete erişimini sağlayacak bir araç teslim alıyoruz."
Konuşmaların ardından yardım tırının açılışı kurdele kesilerek yapıldı ve tır TBB'ye teslim edildi. Ardından teslim edilen tırın içerisi gezilerek bölümleri tanıtıldı.