KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN KURULUŞUNUN 36. YILINI KUTLUYORUZ.

15/11/2019
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN KURULUŞUNUN 36. YILINI KUTLUYORUZ.

Kıbrıs Türk Halkı yıllarca süren onurlu varoluş mücadelesinin sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de büyük desteğiyle Kıbrıs’ta halk olarak var olabilmeyi ve kimliğini korumayı başarmış ve Silahlı Kuvvetlerimizin de üstün başarısı sayesinde 15 Kasım 1983 tarihinde kuruluşu ile taçlandırmıştır.

Barış Harekâtı’nın sağladığı siyasi ve coğrafi gerçekler temelinde oluşan siyasal süreçte 15 Kasım 1983 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36’ıncı Yıl Dönümü’nü büyük bir coşku, sevinç ve onurla kutlarken Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık, egemenlik, özgürlük ortamını yaratan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarını, Meclis Başkanlarını, Başta Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan olmak üzere Başbakanlarını, Hükümetlerini, Türk Silahlı Kuvvetlerini, Kıbrıs Türk Halkının Mücadele Liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile birlikte diğer siyasi yetkililerini, Gazilerimizi şükranla anıyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI