BAROMUZ

YENİÇAĞ GAZETESİ YAZARI YAVUZ SELİM DEMİRAĞ’A YAPILAN BEYZBOL SOPALI SALDIRIYI KINIYORUZ.

görüntülenme
20/05/2019

BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;

“BU SALDIRI DÜŞÜNCE, İFADE VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNEDİR”

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a, Türkiyem TV’de sunduğu Yeniçağ’da Meydan programının ardından kimliği belirsiz kişilerce beyzbol sopalı menfur saldırının ülkemiz demokrasisi ve basın özgürlüğü açısından vahim ve üzücü olduğunu ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Şehir eşkıyaları tarafından sahte plakalı araçla takip edilerek Gazeteci Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırı, Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecektir.” dedi.

Herkesin aynı veya benzer düşünmek zorunda olmadığını belirten Av. Veli Küçük, “Bu saldırı; ülke demokrasisi açısından utanç verici bir durumdur. Bu saldırı; farklılıklara ve muhalif düşüncede olanlara tahammülsüzlüğün, hoşgörüsüzlüğün en büyük örneğidir. Saldırının gerçek failleri söylem ve uygulamaları ile ne yazık ki güzel ülkemizde nefreti hakim kılmaktadır.
Maalesef oluşturulan yandaş medya anlayışıyla birlikte de halkın haber alma özgürlüğü ortadan kaldırılmaktadır” diye konuştu.

Hrant Dink cinayetinin öncesindeki hedef gösterilme ve yaşanan seri ihmaller sonrasında olayın nerelere geldiğini hatırlatan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Elbette ki dileğimiz basına ve gazetecilere saldırıların yaşanmamasıdır.
Başına ve yüzüne aldığı darbeler sonrası hastanede yoğun bakıma alınan Gazeteci Yavuz Selim Demirağ’a geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, faillerinin yargı önünde gerekli cezayı almalarını diliyor, bu çirkin ve menfur saldırıyı kınıyor, protesto ediyoruz.”