BAROMUZ

“YENİ ADANA ADLİYE SARAYI, CEHENNEM SARAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR”

görüntülenme
16/08/2021
ADANA BAROSU, BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI VE ÇHD YENİ ADLİYE BİNASININ SOĞUTMA SİSTEMİNİN ÇALIŞMAMASINI PROTESTO ETTİ
BARO BAŞKANIMIZ AV. SEMİH GÖKAYAZ:
“YENİ ADANA ADLİYE SARAYI, CEHENNEM SARAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR”
Adana Barosu, Büro Emekçileri Sendikası Adana Şubesi ve ÇHD Adana Şubesi Yeni Adana Adliye binasındaki soğutma sisteminin çalışmamasını ortak basın açıklamasıyla protesto ettiler.
Yeni Adana Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreterimiz Av.İlker Mengü, Saymanımız Av. Mert Kuşdemir, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Özcan Delihasan, Av. Erkan Çetin, önceki dönem Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, baromuz üyesi meslektaşlarımız, KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri de ortak basın açıklamasına katılarak destek verdiler.
BES Adana Şube Hukuk Sekreteri Sinan Tunç tarafından okunan basın açıklamasının ardından, Adana Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz ve ÇHD 2. Başkanı Av. Ümit Büyükdağ da konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.
“BURASI ADANA, SICAKTAN BUNALAN İNSANLARIN GÜNEŞE ATEŞ ETTİĞİ ŞEHİR”
Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, burada yaptığı konuşmada Adalet Bakanlığı ve yetkililerini göreve çağırdı.
Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, yaptığı konuşmasında; “Yıllardır bölünmüş adliyelerden yakınıyorduk. Yargı hizmetinin tek bir binada yapılması konusunda ısrarlı taleplerimiz vardı. Talep ettik, ısrar ettik ama kastettiğimiz birçok temel eksiği olan, bu eksiklikler nedeniyle yargılama faaliyetinin tüm taraflarının olumsuz etkilendiği çalışma koşulları ve neredeyse aşırı sıcak nedeniyle yargılama faaliyetinin yapılamayacağı bir bina değildi.
Ülkenin her tarafında saraylar yapıyorsunuz, kışlığı yetmiyor yazlık saraylar yapıyorsunuz, TOKİ olarak ülkeyi betona boğdunuz! Ama Adana’da sekiz yılda bir Adliye Sarayını yapamadınız. Burası Adana, sıcaktan bunalan insanların güneşe ateş ettiği şehir.
Arkamızdaki binanın üzerinde Adalet Sarayı yazıyor ama ne yazık ki bugün, 16 Temmuz itibariyle bir cehennem sarayı var arkamızda. Dışarısı 40 derece içerisi şu anda 50 derece. Burada biz bağımsız savunma, yargı emekçileri için, avukatlar için, hakim ve savcılar için, hak arayan yurttaşlar için Adalet Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz.
“BİZLER KÖLE DEĞİLİZ”
Avukatlar, hakimler, savcılar, yargı emekçileri ve hak arayan yurttaşlar sizin köleniz değildir. Temel eksiklikleri giderilmemiş bir binada yapılan yargılamadan adalet çıkmaz. Adana gibi bir yerde, bir binanın demire ve betona ne kadar ihtiyacı varsa klimaya, soğutma sistemine de aynı derecede ihtiyacı vardır. Bunu muhakeme etmeden yapılan bir binayı kabul etmiyoruz.
Adalet Bakanlığı ve tüm yetkilileri daha fazla mağduriyet yaşanmadan Yeni Adliye Binasının soğutma sistemindeki sorunun giderilmesi için bir an önce göreve davet ediyoruz. “ ifadelerine yer verdi.