BAROMUZ

SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ ! SAVAŞ DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ.

görüntülenme
07/03/2022

SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ !

SAVAŞ DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ.

2014 yılından bu yana Ukrayna-Rusya arasında yaşanan gerilim bugün büyük bir savaş ve felaketin kapısını aralamıştır. Rusya’nın diplomatik yolları kullanmak yerine bir imparatorluk özlemiyle Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldırısı, bölgemiz ve tüm dünya için büyük bir tehdittir.
İki komşu ülke arasındaki savaş aynı zamanda NATO ve Rusya arasındaki güç kavgasıdır. Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ederek başlattığı askeri müdahaleyi durdurmaya çağırıyoruz.
Bizler sorunların askeri yöntemlerle, savaşlarla değil; diyalog ve diplomasi ile çözülebileceğine inanıyoruz.

Masum insanların korunması ve insani trajedilerin önlenmesi için başta Birleşmiş Milletler ve AGİT olmak üzere uluslararası kurumları inisiyatif almaya çağırıyoruz.

Çocukların ağlamadığı, masum insanların ölmediği, savaşların son bulduğu bir dünya özlemiyle, hayatının büyük bir kısmı savaş meydanlarında geçiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir!" sözünün kıymetini bir kez daha hatırlatırız.
Adana Barosu Başkanlığı
#StopWar #SavaşaHayır #Ukrainian