BAROMUZ

BAROMUZDAN “TEKKE VE ZAVİYELERİN KAPATILMASI” DEVRİMİNİN 93.YILI MESAJI

görüntülenme
29/11/2018

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Tekke ve zaviyelerin kapatılması” devriminin 93. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Av. Küçük, devrim yasalarının yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Açıklamasında, "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." diyerek kapattığı Tekke ve Zaviyeler Kanunu’nun hala yürürlükte olmasına rağmen, bu yapıyı övmek, eğitim sistemimizi bu gerici anlayışa göre tekrardan oluşturmak düşüncesi insanlığı yeniden ortaçağ karanlığına mahkum etme anlayışıdır" dedi.

Çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın önemini vurgulayan Av. Küçük, Büyük önderimiz Atatürk’ün Türkiye'yi "Çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak" amacıyla bir dizi devrim yaptığını, bunlardan birinin de 93 yıl önce çıkarılan “Tekke ve Zaviyelerin kapatılması” olduğunu belirterek, “Bu devrimleri ülkenin; sağlık, hukuk, eğitim, sosyal ve ekonomik olmak üzere her alanda ileri gidebilmesi, çağdaşlaşması ve aydınlanması” adına yaptığını ifade etti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilinmeli ve artık anlaşılmalıdır ki, dini kullanan cemaat, tarikat ve benzeri yapılardan, bütün illegal örgütlerden de kurtulmanın tek yolu; dogmalardan uzak, sorgulayan, araştıran özgür bireyle çağdaş toplumu oluşturmak, hukuk devletini, hukukun üstünlüğünü benimsemek, özümsemek ve bunların gereğini yapmaktır. Ne olursa olsun çağdaş ve ilerici Cumhuriyetimiz  ilelebet payidar kalacaktır.

Kamuoyuna saygıyla sunarım."