BAROMUZ

04/01/2018

BAROMUZDAN “ADANA’NIN 96. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ” MESAJI

ADANA BARO BAŞKANIMIZ AV.VELİ KÜÇÜK;

“5 OCAK GÜZEL ADANA’MIZIN GURUR VE İFTİHAR GÜNÜDÜR”

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Av. Küçük. yayınladığı mesajında,  Kurtuluş Savaşı'nda Adanalıların büyük bir destan yazdığını belirtti.

Kurtuluş Savaşı'nın örnek bir mücadele olduğunu ifade eden  Av. Küçük, “ "Ulusumuz tarafından kurtuluş umuduyla, ülkemizin dört bir yanında onurlu mücadeleler verilmiş ve destanlar yazılmıştır. Adana, Kurtuluş Savaşı'nın kilit noktalarından ve Kuvayi Milliye'nin kahramanca mücadelesinin en güzide örneklerinin verildiği illerimizden biridir.

“ULUSUMUZUN KURTULUŞUNA İLHAM OLMAK ŞEHRİMİZİN GURURUDUR”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 15 Mart 1923'te yaptığı Adana ziyaretinde, "Bende bu vekayiin (kurtuluş mücadelesinin) ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur" diyerek, ulusal kurtuluş mücadelesinin temellerinin Adana'da atıldığına işaret etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluşuna ilham kaynağı olmuş şehrimiz için 5 Ocak esaretten kurtuluştur. 5 Ocak aydınlık günlere doğru gidiştir" dedi.

Av. Küçük, "Atalarımızın hakkı asla ödenemez; bugün bu kahramanların torunları olan bizler rahat ve huzurlu bir şekilde vatan topraklarında yaşıyorsak, onların sayesindedir.

Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kurduğu cumhuriyet ile bize yeniden kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikir ve eylem arkadaşları olmak üzere, bu topraklar uğruna canını veren aziz şehitlerimizi bu vesile ile saygıyla ve rahmetle anıyorum.

96 yıl önce Kurtuluş Savaşının hissiyatının doğduğu, istiklal ve istikbali için mücadele eden Adana'mızın Kurtuluş günü kutlu olsun. Saygıyla sunarım"