BAROMUZ

BAROMUZDAN AÇLIK GREVİNDEKİ ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ MENSUBU MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI

görüntülenme
17/04/2020

BAROMUZDAN AÇLIK GREVİNDEKİ ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ MENSUBU MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI

BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;
“İNSAN HAYATI EN YÜCE DEĞERDİR; DEVLET BU HAYKIRIŞI DUYMALIDIR”

Baromuz, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD üyeleri Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Ayşegül Çağatay ve Oya Aslan’ın tutuklu bulundukları cezaevlerinde, adil yargılama hakkı başta olmak üzere bir dizi taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle 3 Şubat’ta başlattıkları açlık grevi nedeniyle açıklama yaptı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan hukuksuzluklar ve uğranılan haksızlıklar karşısında sessiz kalmalarının mümkün olmadığını vurguladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, açıklamasında görüş ve düşüncelerini paylaştı. Ülkemizde meslektaşlarının mesleki faaliyet ve düşüncelerinden kaynaklı soruşturmalara maruz kaldığını, haksız tutuklanmalara, kolluk kuvvetinin baskı ve şiddetine uğradıklarını hatırlattı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, adil yargılanma, hak, hukuk ve adaletin yaşama geçmesi talebiyle açlık grevine başlayan 8 meslektaşı için açıklama yaptı.

“Kuvvetler Ayrılığı ilkesinin yok edildiği, yargının yürütmenin eksenine alındığı güzel ülkemizde avukatlara yönelik baskılar ortada iken, üstlendikleri dosyalardan ötürü haklarında verilen cezalar hızla kesinleştirilmeye çalışılırken, Çağdaş Hukukçular Derneği mensubu meslektaşlarımız ne yazık ki 3 Şubat’tan beri açlık grevindeler. Uğradıkları bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe boyun eğmemek için açlık grevindeki meslektaşlarımıza ve taleplerine karşı görev ve sorumluluk noktasındaki kişilerden duyarlılık bekliyoruz.

Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere, ulusal ve uluslararası demokratik kamuoyunu yaşanan bu vahim hukuk dışılığa karşı duyarlı olmaya, açlık grevine ve taleplere karşı olumlu yanıt vermeye çağırıyorum. Adalet arayışında olduğumuz bugünlerde meslektaşlarımızın bu haklı taleplerinde onların seslerine biz hukukçularda ses olacağız. Baro olarak bu karanlık günlerin ülkemizde son bulmasını, aydınlık, güneşli günlere ulaşmayı istiyoruz.” dedi.

Diğer Haberler