BAROMUZ

BAROMUZ ÇUKUROVA BELEDİYESİ HİZMET BİNASI ÖNÜNDEKİ ATATÜRK BÜSTÜNE SALDIRIYI LANETLEDİ

görüntülenme
20/07/2018

Adana Barosu Başkanlığı, Çukurova Belediyesi hizmet binası bahçesinde bulunan Atatürk heykeline satırla yapılan çirkin saldırıyı lanetledi.

Devletimizin kurucusu Atatürk'ün bu millet ve devlet için mânâsı; tam bağımsızlıktır, millet egemenliğidir, medenî devletlerin seviyesine çıkmanın anahtarıdır, laiklik temelinde inancını yaşayabilmektir, bir ve beraber olmaktır.

Kısaca, milletimiz için bugün var olabilmenin adıdır Atatürk...

Hal böyleyken, O’nunla bütünleşmiş millet bünyesinin sinir uçlarına dokunurcasına Atatürk heykellerine saldırmak, “Acaba ülkede yukarıda saydığımız varlık nedenlerine bağlılık ne noktadadır yoklaması mı yapılıyor?” sorusunu akıllara getirmektedir.

Güzel ülkemizde bu tip akli dengesi yerinde olmayan meczuplar bile olsa, iktidarın saldırılara gerekli ehemmiyeti göstermesi şarttır.

Bu tür saldırıların “aklî dengesi yerinde olmayanlara yaptırılması’ bu işi basite indirmemelidir.

İktidar, Atatürk ilke ve inkılâplarını, değerlerini koruma ve muhafaza vazifesini yerine getirmelidir.
Zira iki yıl önce yaşanan 15 Temmuz'da ciddi bir tehlike atlattık ve darbe kalkışması yaşadık.

FETÖ'nün, İslam dinini de alet ederek yıllarca dindar bir kimlik altında bürokrasiden askeriyeye her yerde yapılandığı bir ortamı gördük.

Çirkin saldırıyı nefretle ve lanetle kınıyoruz!

Bu kaygan zemini çeşitli bahanelerin ardına gizlenerek küçümsemek yerine, saldırıların merkezindeki birleştirici ve kurtarıcı güce sarılmalı ve sahip çıkmalıyız.

Kamuoyuna saygıyla sunarız.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI