BAROMUZ

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

görüntülenme
27/09/2019

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;
“ONLAR VATANSEVERLİĞİN VE KAHRAMANLIĞIN YAŞAYAN DESTANIDIR”

Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile “Gazilik” unvanının verilmesine neden olan Sakarya Meydan Muharebesi Zaferinin önemine değindi.

Omuz omuza, dayanışma ile yokluklara rağmen kazanılan bu zaferden ders çıkarmamız gerektiğini vurgulayan Başkanımız Av. Veli Küçük, “Tüm gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz, onlara şükran borçluyuz.” diyerek birlik beraberlik mesajı verdi.

Baro Başkanımız Av. veli Küçük, "Gaziler Günü olarak andığımız bu önemli tarihin Ulusumuzun maddi ve manevi varlığında çok ayrıcalıklı bir yeri bulunmaktadır. Gazilerimizin hatıraları, manevi emanetleri, vatan uğruna gösterdikleri mücadele azimleri her daim saygıyla ve hayranlıkla anılmalıdır” dedi.

Gazilerin karşı karşıya kaldıkları sorunlar bulunduğunu belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Bugün bağımsız bir ülkede yaşıyorsak, özgürsek bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Devletimiz de üzerine düşeni yapmalı vatan için geri dönmeyi düşünmeyen gazilerimize hak ettikleri yaşam olanaklarını sunmalıdır.

Ülkesine hizmette bulunmuş olan gazilerimiz arasındaki aylık eşitsizliği giderilmeli ve yaşam standartlarının insanca bir düzeye çıkarılabilmesi amacıyla aylıklarında iyileştirme yapılmalıdır.

19 Eylül yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak anılması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize ve ailelerine minnet borcumuzu bir nebze de olsa ödeme günüdür. Ulusumuzun bütünlüğünü bölmek isteyen güçler, vatansever insanlarımızın mücadele ruhu ve kararlılığı karşısında mağlup olmaya her zaman mahkûmdurlar. Bu vesile ile Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve eylem arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.