ULUSUMUZUN BAŞI SAĞ OLSUN

16/10/2019
ULUSUMUZUN BAŞI SAĞ OLSUN

Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı 9 Ekim'den bu yana Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe ilçeleri ile Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerine gerçekleştirilen havan ve roketatarlı saldırılarda, aralarında Suriye uyruklu 9 aylık Muhammed Omar'ın ve çocukların da bulunduğu 18 sivil şehit olmuş, 170 vatandaşımız yaralanmıştır.

Teröristler tarafından yapılan saldırılar sonucu bugüne kadar 2’si Zeytindalı Harekatı Bölgesi olmak üzere toplam 6 askerimiz şehit olmuş ve 34 askerimiz de yaralanmıştır.

Uluslarası hukuktan kaynaklanan sınır güvenliğini sağlama ve terör odaklarıyla mücadele hakkının kullanımı niteliğindeki harekatın daha fazla şehit vermeden, ülkemizde ve komşumuzda sivil ve masum can kayıpları yaşanmadan tamamlanması, emperyalist güç odaklarının oyunlarına gelmeden ülkemizde iç huzurunun ve güvenliğinin sağlanması en büyük dileğimizdir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan olaylarda hayatını kaybeden Mehmetçiklerimize ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Ulusumuza başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunarız.

Adana Barosu Başkanlığı