ULUSLARARASI HEYKEL SEMPOZYUMU BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK'ÜN KATILDIĞI TÖRENLE SONA ERDİ

06/11/2018

Adana'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Heykel Sempozyumu Baro Başkanımız Av. Veli Küçük'ün katıldığı törenle sona erdi.

Adana Büyükşehir Belediyesince, Çukurova, Anadolu ve Mersin üniversiteleri iş birliğinde 8 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 4. Uluslararası Adana Heykel Sempozyumu'nun kapanış kokteyli Galleria otopark alanında yapıldı.

Etkinlikte, 11 ülkeden 15 heykeltıraşın, mermer ve metal malzemelerden yaptığı serbest temalı eserleri sergilendi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, burada yaptığı konuşmada, sanatçıların eserleriyle kente önemli katkı sağladığını söyledi.

Plaket ve ödül töreninde Baro Başkanımız Av. Küçük, Hossein Mollaei Foomanı (İran), Hiroyuki Asakawa'ya (Japonya) ödüllerini takdim etti.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, estetik ve santsal anlamda oldukça değerli eserlerden oluşan etkinliğin izlenmeye değer olduğunu belirterek, “Güzel Adana’mız, toprağı gibi sanat konusunda da bereketli ve köklüdür. Ülkemiz edebiyatının en önemli isimlerinden Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Demirtaş Ceyhun, ressam Abidin Dino, Yılmaz Güney gibi Yeşilçam’ın güzide sanatçılarından onlarcasının Adana topraklarında yetiştiği güzide bir şehirdir. Edebiyat, sinema, tiyatro ve başka birçok sanat dalında çok değerli sanatçıların yetiştiği bu toprakların, sanat konusundaki yatırımları her daim hak ettiğini düşünmekteyiz. Belediyemizi bu tür etkinliğe ev sahipliğinden dolayı kutluyorum. ” dedi.

Berika İpekbayrak da sanatçılar adına yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan heykeltıraşların son derece memnun kaldığını belirtti.

Eserlerin kendilerinin bebekleri olduğunu ifade eden İpekbayrak, "Nerede eserimiz varsa o kent bizim şehrimiz oluyor. Umarım Adana estetik anlamda çok güzel bir yere kavuşacak ve uluslararası düzeyde bu anlamda tanınmış olacak. Kültür ve sanat yoluyla uluslararası boyutta ün kazanacak." diye konuştu.

Etkinliğin sonunda heykeltıraşların birbirinden farklı eserleri büyük bir beğeni topladı.