TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 44. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI

15/01/2022
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 44. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI

BARO BAŞKANIMIZ Av. SEMİH GÖKAYAZ: “KVKK, AVUKATLIK MESLEĞİNİ YAPILAMAZ HALE GETİRMİŞTİR”

Türkiye Barolar Birliği ev sahipliğinde “TBB 44. Baro Başkanları Toplantısı” 15 Ocak 2022 tarihinde yapıldı. Av. Özdemir Özok Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıya Başkanımız Av. Semih Gökayaz katıldı.

Başkanlar toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. Açılış konuşması yapan TBB Başkanı Av.Erinç Sağkan, göreve geldiklerinden bu yana sorunların çözümü için Adalet Bakanı ve Bakanlık yetkilileriyle görüştüklerini, bazı konuların çözümünü sağladıklarını ama üzerinde çalışma yapılması gereken konuların süreç alacağını belirtti. Önümüzdeki süreçte barolarımızla birlikte ve birlik anlayışı içinde çalışacaklarını söyledi.

Toplantıda;
Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğine ilişkin çalışma komisyonu oluşturulması,
Türkiye Barolar Birliği Meslek Kurallarına ilişkin çalışma komisyonu oluşturulması,
Avukat ve Stajyer Avukatların Adliyelere girişlerinde yaşanan sorunların ve farklı uygulamaların değerlendirilmesi,
CMK ücretlerinin AAÜT ile eşitlenmesi, basit yargılama usulü ve sulh ceza hakimliklerinde görülen işler ile talimat duruşmalarındaki farklı ücret uygulamalarının değerlendirilmesi,
Adli Yardım bütçesinin yetersizliği ve ödenmelerin gecikmesi sorununun görüşülmesi,
Avukatlık mesleğinin ve meslektaşların sorunları ile yargı bağımsızlığı ve insan hakları konusunda son dönemde yaşanan gelişmelerin genel değerlendirilmesi, konuları üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.
Başkanımız Av.Semih Gökayaz, göreve yeni seçilen TBB Başkanı, yönetimi ve yeni seçilen baro başkanlarına hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerine başladı.
KVKK UYGULAMALARI, AVUKATLIK KANUNU’NUN ÖNÜNE GEÇMİŞ VE BU HALİYLE AVUKATLIK MESLEĞİ YAPILAMAZ HALE GELMİŞTİR.
Avukatlık mesleğinin son dönemde ciddi erozyona uğratıldığını ama avukatların hiçbir zaman mücadelelerinden vazgeçmediklerini belirten Av. Gökayaz, “Mesleğin sorunları her geçen gün katlanmaktadır. KVKK uygulamaları, Avukatlık Kanunu’nun önüne geçmiş ve bu haliyle avukatlık mesleği yapılamaz hale gelmiştir. Avukatlık Kanunu’nun 2. Maddesindeki yetkileri genişletecek ve güçlendirecek yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır. Yeni hukuk fakültesi açılmasının önüne geçilmeli, hatta akademik kadro olarak yetersiz fakülteler kapatılmalı ve üniversiteye giriş sınavındaki başarı diliminin yükseltilmesi sağlanmalıdır. Avukatların, aylık düzeyde elde ettiği gelirin asgari ücretin altında kalması halinde vergiden muaf olması sağlanmalıdır. Ticaret Mahkemelerindeki yetki değişikliği çok ciddi sıkıntılara yol açmış olup, bu durumun önceki haline getirilmesi sağlanmalıdır. Savunma mesleğine ve savunma hakkına saygı duyulduğu vakit, yargının gücünün ve toplumunda yargıya olan güvenin artacağı bilincine varılmalıdır. El ele omuz omuza çalışma ile tüm sorunları aşacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

#tbb #adanabarosu #avukatlar #barolar