TÜRK KIZILAYI ADANA TOPLUM MERKEZİ BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK'Ü ZİYARET ETTİ.

07/08/2018

Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezi Koruma Programı Sorumlusu Kubilay Karagöktaş, mültecilerin yaşadığı hukuki sorunlar hakkında baromuzla işbirliği konusunda Başkanımız Av. Veli Küçük'ü ziyaret ederek, desteğini istedi.

Baro Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü ve Saymanımız Av. İlknur Önal, Adli Yardım Komisyonu Koordinatörümüz Av. Nevzat Elçi, Mülteci Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Selen Berna Ünlüatlı, CMK Komisyonu Başkanımız Av. Hamza Pekergin'den mültecilerle ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Her yaştan Suriyeli'ye psikososyal destek sağlayarak, yönlendirme ve eğitim hizmetleri veren “Toplum Merkezleri Projesi” ‘ne baromuzun sağlayabileceği hukuki destek konusunda bilgi verildi.

Proje çalışanlarının ve sığınmacıların hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmesi ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununda mevcut adli yardım uygulaması kapsamında baromuzun, ülkemizde mevcut sığınmacıların geleceğe daha güçlü tutunabilmesinin yöntemlerini oluşturabilmek için gereken tüm yardım ve desteği sağlayacağı belirtildi.

Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezi Kubilay Karagöktaş da Baro Başkanımız Av. Küçük’e kendilerini kabul ettiğinden dolayı teşekkür etti.