TÜRAVAK, TBB VE BAROMUZ İŞBİRLİĞİ İLE “TEORİ VE UYGULAMA AÇISINDAN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI” KONULU SERTİFİKALI İLERİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI.

14/02/2020

Türkiye Barolar Birliği, Baromuz ve Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (TÜRAVAK) işbirliği ile düzenlenen “Teori ve Uygulama Açısından Kişisel Verilerin Korunması” konulu üç günlük sertifikalı ileti eğitim programı Baro Tesislerimizde başladı.

Eğitim seminerine Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Timur Ortatepe ve Av. Furkan Kılıç katıldı.

Moderatörlüğünü TBB Eğitim Merkezi Kurul üyesi Av. Şadan Tutumlu’nun yaptığı programda; Dr. Damla Songur Hacıgüzeller, Atılım Üniversitesi Bilişim Hukuku Öğretim Üyesi Av. Mehmet Ali Koksal, CIPT, Bilgisayar Mühendisi Av. Burak Memiş tarafından eğitim verilecekler.

TÜRAVAK Yönetim Kurulu üyesi Sayman Av. E. Özge Bayır'ın da katılımıyla, üç gün devam edecek ve 50’şer dakikalık 24 dersten oluşan eğitim programı sonunda katılımcılara törenle sertifika verilecektir.

Seminere Adana, Gaziantep Antalya ve İzmir Barolarından toplamda 103 meslektaşımız katıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, açış konuşmasında, bu dönemin en önemli alanlarından birinin KVKK olduğunu söyleyerek, eğitimlerin önemine dikkat çekti.

Baro olarak KVKK Komisyonu oluşturduklarını belirten Av. Veli Küçük, 3 Şubat’ta etkin isimlerin konuşmacı olduğu programla “Kişisel Verilerin Korunması Hukuku” konulu konferans yapıldığını anımsattı.

Kişisel Verilerin Koruma Kanunu’nun aslında mevzuatımıza çok daha önceden girdiğini ancak uygulamasının ertelenmesi kararları ve süreçleriyle bugüne geldiğini vurguladı.

KVKK’nın 1 Ocak 2020’den itibaren uygulanan unsurları ve ileriye yaşamımıza giren yönleriyle gerek yurttaşlar, gerekse de hukuk camiasının bireylerini çok yakından ilgilendiren bir alan olduğunu ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün konuşmasının ardından ; “Veri Koruma Mevzuatına Giriş
Tanım ve Kavramlar, Genel İlkeler, Kişisel Verileri İşlemenin Hukuki Sebepleri, Özel Nitelikli Kişisel Verileri İşlemenin Hukuki Sebepleri, Kişisel Verilerin Silinmesi, Kişisel Verilerin Yurtiçine Aktarılması, Kişisel Verilerin Yurtdışına Aktarılması” hakkında sunumlara geçildi.

Eğitimler yarın ve Pazar günü yapılacak programla devam edecek.