TUNCELİ BAROSU MENSUBU KADIN MESLEKTAŞIMIZA BAĞIRARAK, ODASINDAN KOVAN CUMHURİYET SAVCISINI ESEFLE KINIYORUZ.

29/07/2020

Tunceli Barosu mensubu kadın meslektaşımızın 27/07/2020 günü ilgisi bulunmayan bir soruşturma kapsamında gece vakti kapısı kırılıp evine girildiğini belirten müvekkili için Adliye’de durumun hassaslığından ötürü Nöbetçi Savcı ile görüşme talebini bildirmiş ve yaklaşık bir saat savcının kapısında bekletilmiştir. Beklemeye rağmen görüşemeyince savcının kapısını çalarak kendisine “savcı bey, siz” şeklinde hitap etmesine rağmen “sen” diye hitab ederek ve yüksek bir ses tonuyla azarlarcasına konuşması ve meslektaşımızı odasından kovarak çıkarması bir kamu görevi olan avukatlık mesleğinin ifa edilmesini ve dolayısıyla yurttaşlarımızın hak arama hürriyetine de saldırı ve bu hakkı kısıtlar niteliktedir.

Avukatlığın amacı; hukuki münasabetlerin düzenlenmesini, her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını her derecede yargı organları, hakemler, resmi ve özel kişi, kurul ve kurumlar nezdinde sağlamaktır.

Bir Cumhuriyet Savcılığı koltuğunda oturan kişinin, yargının üç kurucu unsurundan birisi olan savunma makamına, kamu görevi yapan avukatlık mesleğine hakareti asla kabul edilemez. Kendisinin sergilediği bu tavrını esefle ve şiddetle kınıyoruz.

Hakimler Savcılar Kurulu'nun elim olay ve Savcı hakkında derhal soruşturma başlatmasını, bir yargı mensubuna, bir Cumhuriyet Savcısına yakışmayan ve asla affı mümkün olmayan davranışlarının hesabının sorulmasını, yasal işlemlerin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz.

Başta kadın meslektaşımız olmak üzere Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin nezdinde, tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI