TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ.

12/05/2019
TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ.

Eli öpülesi sevgili annelerimiz. Annelik hiçbir zenginlik ile ölçülemeyecek kadar değerli olan, dünyadaki en yüce duygu ve değerdir.

Fedakarlık, sevgi, mutluluk ve sabrın tek tarifi sizsiniz. Biliyoruz ki cennet sizlerin ayaklarının altındadır. Duygularımızı tarif etmek için kelimelerin yetersiz kaldığı tek varlıksınız.

Sonsuz sabrın, şefkat, merhamet ve iyiliğin sembolü olan değerli annelerimiz, benzersiz özverileri, sınırsız sevgileri ile yaşamımızın her evresinde en büyük güç kaynağımızdır.

Bizlere dürüst, onurlu, ahlaklı ve iyi bir insan olabilmeyi öğreten, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda şefkatle bağrına basan, büyüdüğümüzde bile bizden ilgisini esirgemeyen annelerimize sadece Anneler Günü'nde değil, yılın her gününde hak ettikleri saygıyı göstermeliyiz.

Ağırlaşan yaşam koşullarının yükünü omuzlarında hepimizden daha çok hisseden annelerimizi ne kadar çok sevdiğimizi söylemek için yılın bir gününü beklemek yerine, onları her gün düşünmeli, yaşamlarını kolaylaştırmak için üstümüze düşeni yerine getirmeliyiz.

Güzel ve layık oldukları bir yaşam geçirmeleri dileği ile tüm annelerimizin önünde saygı ve sevgi ile eğiliyoruz.

Karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi olan bütün annelerimizin ve anne adaylarının anneler gününü kutluyoruz.

ADANA BAROSU

Seni öpsem, gülse bir halk
Seni öpsem, yoksulluk
Utansa verdiği acılardan
Kırılsa her türlü korkunun kanadı.
Seni öpsem, silinse
Alın çizgilerinden gam
Yürek kuytularından akşam.
Bir sonsuz yağmur yağsa
Aşkın kardeş bulutlarından
Aynı mutlulukla ıslansa dünya.
Ayrılığa kapanmasa kapılar
Odalar üzgün durmasa.
Seni öpsem, buğulanmasa gözlerin
Gülse yaz günleri gibi
İnsanların gölgeli yüzleri.
Kar yağmasa dar yoluna
Kardeşimi koynunda saklamış dağların
Çıkıp gelse alanlardan
Anılardan, duvarlardan
O gencecik ermişler.
Işısa yeniden annelerin yüreği
Çocuklar çoğalsa sevinçten
Çözülse babaların kaşlarındaki bulut.
Seni öpsem, boğulsa
Açtığı acının çukurunda
Yüzü kışlar kadar soğuk
O bilinçli kötülük
Arınsa ömrümüzün kiri, kederi…
Donup kalmasa dudaklarımda
Bir suç gibi öpüşün
Bencilliği andıran o buruk tadı
Mutluluk dokunmasa çoğul yanıma.
Seni öpsem ve dünya
Kurulsa yeniden
Sevgi kadar yumuşak, zengin ve ak…⁠⁠⁠⁠

ŞÜKRÜ ERBAŞ-SENİ ÖPSEM.