TÜBAKKOM 14. DÖNEM GENEL KURULU TRABZON BAROSU EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

16/05/2022
TÜBAKKOM 14. DÖNEM GENEL KURULU TRABZON BAROSU EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) 14. Dönem Genel Kurulu 14-15 Mayıs tarihleri arasında Dönem Sözcüsü Trabzon Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Genel Kurula Baromuzu temsilen Başkan Yardımcımız ve Kadın Hakları Merkez Koordinatörü Av. Miyesser Önenli, Kadın Hakları Merkez Başkanımız Av. Neisa Ece Ertem, Kadın Hakları Merkez Başkan Yardımcımız Av. Ayça Kara Sığırcı ve Merkez üyemiz Av. Deniz Eylem Çoşkun katıldı.
Genel Kurula Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, TBB Başkan Yardımcısı ve TÜBAKKOM Eşgüdüm Sorumlusu Av. Sibel Suiçmez, TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nizam Dilek, Av. R. Erhan Toprak, 25 Baro Başkanı ve 73 Barodan 223 avukat katılım sağladı.

TÜBAKKOM 14.Dönem Sözcüsü Trabzon Barosu Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın'ın açılış konuşmasının ardından TÜBAKKOM Eşgüdüm Sorumlusu Av. Sibel Suiçmez ve TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan söz aldı.
Sanatçı Songül Nadir tarafından "Medine" adlı tiyatro gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra TÜBAKKOM 15. Dönem Sözcüsü seçimi için 73 baro başkanlığından 87 delege oy kullandı.
TÜBAKKOM 14. Dönem Genel Kurulu’nda en yüksek oyu alan Kırklareli Baro Başkanlığı TÜBAKKOM 15. Dönem Sözcüsü seçildi. Yürütme Kurulu üyeliklerine; Ankara, İstanbul, İzmir barolarının yanı sıra İç Anadolu Bölgesini temsilen Nevşehir Barosu, Ege Bölgesini Temsilen Kütahya Barosu, Marmara Bölgesini temsilen Bilecik Barosu, Akdeniz Bölgesini temsilen Antalya Barosu, Karadeniz Bölgesini Temsilen Zonguldak Barosu, Doğu Anadolu Bölgesini temsilen Erzurum Barosu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini temsilen Şanlıurfa Barosu seçildi. 15.Dönem TÜBAKKOM toplantıları 6 ayda bir sırasıyla Şanlıurfa, Antalya, Nevşehir ve Kırklareli’nde yapılacaktır.