TİYATRO TOPLULUĞUMUZ SEKİZİNCİ YILINDA ‘YEDİ KOCALI HÜRMÜZ’ OYUNU İLE SAHNE ALDI.

15/05/2018

BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;
"YAŞASIN TİYATRO, VAR
OLSUN AVUKATLAR”

Adana Barosu Tiyatro Topluluğumuz, sekizinci yılında sekizinci oyunu ‘Yedi Kocalı Hürmüz” ile sahne dedi. Meslektaşlarımızın müzikli tiyatro gösterisi izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Hacı Sabancı Kültür Merkezi'ndeki oyun öncesi davetliler kokteylde bir araya geldi.

Farklı meslek ve tiplerden 6 kocası olan Hürmüz’ün yedinci kocasıyla evlenmesiyle yaşanan olayları mizahi bir dille anlatan “Yedi Kocalı Hürmüz”de tamamı avukatların rol aldığı iki perdelik oyunun yönetmenliğini Gökhan Doğan yaptı.

Baro Başkanımız Av.Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Saymanımız Av.İlknur Önal, Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörümüz Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ayşe Duygu Özgüven, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Gülsen Çalıkuşu Baykal, Av.Furkan Kılıç, Av. Özge Doğan İşcan ile birlikte meslektaşları oyun izlendi.

Tamamı Avukatlardan oluşan ve 2011'de "Bir Şehnaz Oyun"'la "sahne" diyerek yola çıkan Adana Barosu Tiyatro Topluluğu, 2012'de "Tersine Dünya", 2013'de "Anam,Bacım, Avradım", 2014'de "Deri Ceket", 2015 ‘de "Komşu Köyün Delisi", 2016 ‘da ‘Zenabir’ ve 2017 yılında 'Cadı Kazanı' ile izleyenlerin beğenisini topladı.

Oyun sonrasında sahneye çıkarak bir konuşma yapan Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, meslektaşlarının performanslarından dolayı gururlu ve keyifli olduğunu belirterek, "Koordinatörümüz Av. Ayşe Duygu Özgüven'e, yaklaşık 1.5 yıldır bu süreçlerin her aşamasında yer alan, Kültür Sanat Komisyonumuzun çalışkan başkanı Av. Kahraman Bozkurtlar'a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kendi programlarını erteleyerek oyunumuzun yönetmenleğini üstlenen Gökhan Doğan'a teşekkür ediyorum. Özel bir alkışı da tamamı avukatlardan oluşan sürekli yenilenen ve oturmuş kadrosuyla her gün üzerine ekleyerek bu güzel oyunları ortaya koyan, bu yıl İzmir'deki Tiyatro Festivaline de katılacak oyuncularımıza istiyorum.

Adana Barosunun Tiyatro Topluluğu, Baromuzun kuruluşunun 95. yılında çok başarılı ve keyifli bir oyun sergiledi. Sadık Şendil’in geleneksel halk oyunu çok önemli ve zor bir oyundur. 2011 yılında Bir Şehnaz Oyun ile başlayan bu yolculuk her geçen gün aşama kaydederek ilerledi.

Adana Barosu hak ve özgürlükler, demokrasi bu kavramlara sahiplenme çabası verirken, hukukun ve yaşamın var olduğu her yerde olmaya devam etti. Müzik Topluluğu konserinden sonra bugün taçlandırdığı oyun bizlerin yüz akı oldu. Yaşasın tiyatro, var olsun Avukatlar.."

Oyunun yönetmeni Gökhan Doğan da, duygularını şöyle aktardı:
"3.5 aydır çok yoğun tempo içerisine girdik, 21 tiyatro delisi yürek bana rağmen bu oyunu ortaya çıkarttı. Hepsi sağ olsun. Yüzümü kara çıkartmadılar. Tiyatro dışardan ezber yapmak gibi görünür ama asla öyle değildir. Günde 3.5 saat provalar yaptık. Tİyatro yaptığınız ve desteğiniz için sizlere minneti bir borç biliyorum" diye konuştu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, oyunun yönetmeni Gökhan Doğan ve oyunun yönetmen yardımcısı Burçin Börü'ye Kültür ve Sanat Komisyonu Koordinatörümüz Av. A. Duygu Özgüven baromuz adına plaket ve çiçek takdim edildi. Genel Sekreterimiz oyunda Hürmüz karakterini canlandıran Goncagül Kandemir ile Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş de oyunda kadı rolünü oynayan Av. Yılmaz Yurtturu'ya çiçek sundular.

EĞLENCELİ BİR ÖYKÜ

Adana Barosu Tiyatro Topluluğunun sahnelediği Sadık Şendil’in, geleneksel halk tiyatromuzun renkli, eğlenceli atmosferini yansıtan “Yedi Kocalı Hürmüz” adlı oyunu, becerikli, kurnaz bir kadının, erkekleri adeta elinde oynatarak, yaşamını onların parasıyla sürdürmesinin güldürüye dayalı dolantılı öyküsü anlatıldı.
Yedi Kocalı Hürmüz adlı oyunda meslektaşlarımız; Av. Açelya Açık, Av. Altuğ Polat, Av. Aygül Karaköse, Av. Dilek Nur Donma Bal, Av.Duygu Özyaman, Av. Fatih Aslan, Av.Gamze Öz, Av. Goncagül Kandemir, Av.Gülseba Aktaş, Av. Hakan Tahtacı, Av.İsmail Oray Ayhan, Av.Kahraman Bozkurtlar, Av. Murat Şahin, Av. Mustafa Onur Kutlay, Av. Namık Kemal Tüylüce Av.Nazlıcan Şahinalp, Av.Özgür Barış Telli, Av. Özlem Turkut Özeser, Av. Sinem Yaylagül, Av. Tuba Kastal ve Av. Yılmaz Yurtturu rol aldılar.