TİYATRO TOPLULUĞUMUZ DOKUZUNCU YILINDA ‘KARAR KİMİN’ OYUNUNU BURSA’DA BAROLARASI TİYATRO FESTİVALİNDE SAHNELEDİ

27/06/2019

Sanata ve tiyatroya katkı, destek amacıyla Baromuzun öncülüğünde başlatılan Barolar arası Tiyatro Festivalinin beşincisi bu yıl Bursa Barosunun ev sahipliğinde yapıldı.

Adana Barosu Tiyatro Topluluğumuz 20-21 Haziran’da Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde oynanan ‘Karar Kimin ‘ adlı oyunu, bir kez de 25 Haziran’da Bursa’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi Balaban Salonunda sahneledi.

Oyun, izleyiciler tarafından çok beğenildi ve ayakta alkışladı.

Antalya, Bursa, İzmir, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Adana Barosu’nun Tiyatro Toplulukları oyunlarını başarıyla sergiledi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Kültür ve Sanat Komisyonu Koordinatörümüz Av. Duygu Özgüven ve Komisyon Başkanımız Av. Mustafa Kemal Girmen de oyunu izledi.

Brian Clarke'ın yazdığı trafik kazası sonucu, iyileşme umudu olmayan, boyundan aşağısı felç heykeltıraş Ken Harrison'ın hikayesini anlatan ve avukatların rol aldığı iki perdelik oyunun yönetmenliğini Gökhan Doğan, Yardımcı Yönetmenliğini; Burçin Börü yaptı.

Tamamı Avukatlardan oluşan ve 2011'de "Bir Şehnaz Oyun"'la "sahne" diyerek yola çıkan Adana Barosu Tiyatro Topluluğu, 2012'de "Tersine Dünya", 2013'de "Anam,Bacım, Avradım", 2014'de "Deri Ceket", 2015 ‘de "Komşu Köyün Delisi", 2016 ‘da ‘Zenabir’, 2017 yılında 'Cadı Kazanı' ve 2018 yılında ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ ile izleyenlerin beğenisini toplamıştı.

Adana Barosu Tiyatro Topluluğumuzun sahnelediği Karar Kimin adlı oyunda meslektaşlarımız; Av. Açelya AÇIK, Av. Altuğ POLAT, Av. Dilek Nur Bal DONMA , Av. Duygu ÖZYAMAN , Av. Fatih ASLAN , Av. İsmail Oray AYHAN , Av. Merve OKTAY , Av. Mustafa Onur KUTLAY , Av. Nazlı Eylem ÖZEN , Av. Özgür Barış TELLİ , Av. Seda ERTAN , Av. Sibel ÖNER , Av. Tolga Kaan PATAZ ve Av. Yılmaz YURTTURU rol aldılar.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, oyun sonunda yaptığı konuşmada; Festivale katılan Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya ve Adana Barolarının Tiyatro Topluluklarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Av. Küçük, “Devlet Tiyatrolarının 70 yıllık tarihine bakıldığında, Cumhuriyetimizin devrimci kadrolarının daha o dönemde, eğer; ülke gelişecekse, çağdaşlaşacaksa kültür, sanat etkinlikleri ile olacağını gören insanların kurduğu devlet tiyatrolarının, operalarının, bale, güzel sanatların, senfoni orkestralarının kapatıldığı ve engellendiği bir dönemi yaşamaktayız. İşte böylesi bir dönemde destek veren Baro başkanlarımızla birlikte ve değerli tiyatro topluluklarımızla ve o tiyatro toplulukların da zamanlarını, emeklerini, enerjilerini harcayan değerli meslektaşlarıma ve onları çalıştıran değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.