Terör örgütü IŞİD'in,

16/06/2014
Terör örgütü IŞİD'in,
TELAFER VE MUSUL'DA YAŞANANLAR KAYGI VERİCİDİR. Terör örgütü IŞİD'in, dini araç olarak kullanmak suretiyle gerçekleştirdiği bu katliama dur denilmesini bekliyoruz. Irak Şam İslam Devleti (IŞiD) adlı terör örgütünün Suriye'de kendini göstermesi ve ardından Irak'a sıçraması, Irak'ın kuzeyinde başta Musul olmak üzere bir çok bölgeyi işgaline geçirmesi öte yandan Türkiye başkonsolosluğuna düzenlediği saldırı ve onlarca Türk vatandaşını rehin almasıyla yaşanan gelişmeleri kaygı ile izlemekteyiz. Aynı zamanda İŞID adlı terör örgütünün bin 700 Şii Hava Kuvvetleri askerini katletmesi son derece rahatsızlık vericidir. Suriye buhranını fırsat bilen Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütünün son zamanlarda daha da güçlenerek Irak'ın içlerine nüfuz etmesi ve Irak'ın bazı bölgelerini işgal etmesi ve bütün bu cinayetleri ve saldırıları da, sözde din adına yapması da sorgulanması gereken bir konudur. Terör örgütü IŞİD'in, dini araç olarak kullanmak suretiyle gerçekleştirdiği bu katliama karşı tüm dünya devletleri tarafından 'dur' denilmesini bekliyoruz. Müslümanların kanlarını akıtan terör örgütlerinin İslam adına işledikleri bu cinayetleri kınamaktayız. İslam dünyası ve Müslümanların da bu oyuna gelmemeleri gerekmektedir. Telafer ve Musul'daki saldırıların Şiiler ve Türkmenlere yönelmesi karşısında Siyasi iktidarın ve Dışişleri Bakanlığının öncelikle bir an önce rehin tutulan yurttaşlarımızı kurtarmasını, mezhep kavgasına dönüşen olayların sona erdirilmesi için gerekli adımların ivedilikle atılmasını ve daha fazla kan dökülmesine engel olunmasını beklemekteyiz. Saygılarımızla. ADANA BARO BAŞKANLIĞI