TBB ve BAROMUZ İŞBİRLİĞİ İLE “ÖLDÜRME SUÇLARINDA YARGI PRATİKLERİ" KONULU KONFERANSIMIZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

03/03/2024
TBB ve BAROMUZ İŞBİRLİĞİ İLE “ÖLDÜRME SUÇLARINDA YARGI PRATİKLERİ

TBB ve BAROMUZ İŞBİRLİĞİ İLE “ÖLDÜRME SUÇLARINDA YARGI PRATİKLERİ" KONULU KONFERANSIMIZ  GERÇEKLEŞTİRİLDİ  Baromuzun, Türkiye Barolar Birliği CMK Komisyonu ile ortaklaşa düzenlediği “Öldürme Suçlarında Yargı Pratikleri” konulu konferans, meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.   Konferansa, Başkanımız Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram,  Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Neval Yurtdaş, Av. Esem Yiğit, TBB Delegemiz Av. Filiz Feyhan Aksoy Karakoç, TBB Avukat Hakları Merkezi Üyesi Av. Sabahattin Gümüş, avukatlar ile stajyer avukatlar katıldı.  Adana Adliyesi Konferans Salon’unda yapılan konferansın açış konuşmalarını TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram ve Başkanımız Av. Semih Gökayaz yaptı.    Av. Gökayaz, meslektaşlarımızın bilgi ve birikimlerini artırılması için yoğun bir çaba içinde olduklarını, mesleki faaliyetlerinizin yürütülmesi sırasında çokça karşılaşılabileceğiniz konulara ağırlık verildiğini söyledi. Av. Gökayaz, “Avukatın gücü bilgisinden gelir. Meslektaşlarımızı güçlendirmek ve kapasitelerini artırmak için TBB ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Yurttaştan aldığımız görev ve vekalet sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirelim ve kendi yolumuzu kendimiz yapalım. Konferansın düzenlenmesinde  destek veren TBB Başkanımız Av. Erinç Sağkan’a, emeği geçen TBB Yönetim Kurulu üyesi ve CMK Komisyonu Koordinatörü Av.Ali Bayram’a, TBB CMK Komisyonuna, Baromuz CMK Koordinatörümüze,  komisyon yürütme kurulu üyelerimize, sunumlarıyla bizleri aydınlatan değerli konuşmacılarımıza, katılım gösteren meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram da konuşmasına öldürme eyleminin insanlık tarihinin en eski suçlarından olduğunu hatırlatarak başladı. Av. Bayram, "Bilgi insanlığın ortak mirası, tarih insanlığın kolektif hafızasıdır" vurgusunda bulundu. Av. Bayram, Adana Barosuna ev sahipliği için teşekkür etti.  TBB CMK Komisyonu Dönem Sözcüsü Av. Serdar Ayrancı’nın moderatörlüğündeki ilk oturumda TBB CMK Komisyonu Üyesi Av. Eyyup Can Candaş "Kast-Olası Kast Kriterleri", Yargıtay 1. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Şerife Büşra Şener "Hukuka Uygunluk ve Takdiri İndirim Nedenleri" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.  Adana Barosu CMK Koordinatörümüz Av. Neval Yurtdaş’ın moderatörlüğündeki ikinci oturumda ise Suça İştirak Halleri - Nihal Gençer (Yargıtay 1. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi) ve TBB CMK Komisyonu Üyesi Av. Eyyup Can yoldaş ise “Öldürme-Yaralama Suçu Ayrımı Kriterleri” başlıkları altında sunum yaptı. Program, soru-cevap bölümünün ardından plaket takdimiyle sona erdi.