TBB BAŞKANI SN. AV.PROF.DR. FEYZİOĞLU ÖNCE MESLEKTAŞLARIMIZLA SONRA KİTAP FUARINDA HALKLA BULUŞTU

18/01/2015
TBB Başkanı Sayın Av.Prof.Dr. Metin Feyzioğlu , Adana Baro Tesisilerinde stajyer avukat ve meslektaşlarımızla buluştu, daha sonra TÜYAP 8. Çukurova Kitap Fuarında 'Çıkış Yolu' adlı kitabının imza günü ve söyleşisine katıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Kilis Baro Başkanı Av. H. Muammer Fazlıağaoğlu, Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı ve Hatay Baro Başkanı Av. Metin Dönmez stajyer avukatlarımızla buluştu. Baro Tesislerinde gerçekleşen etkinlikte stajyer avukatların sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, demokrasi ve insan hakları ihlallerinin karşımıza çıktığı günlerden geçildiğini belirterek, "Biz içi boşaltılmaya çalışıyan bu kavramları kararlılıkla savunmaya devam ederken; meslektaşlarımızın günlük hayatına dair sorunlara da çözüm bulmakla yükümlüyüz. Avukatlık Sınavının getirilmesinden yanayım. Şu anda avukatlık sınavına sahip olmayan tek ülkeyiz. 79 baronun ortak talebi yıllardır ve yıllardır avukatlık sınavının getirilmesidir. 2009 senesinde Anayasa Mahkemesi'nin avukatlık sınavını kaldıran kanunu iptal ederek, avukatlığın sınavsız olduğu bir ülkede hukuk devleti olmaz gerekçeli kararını ısrarla takip ettik. Fakat meclis avukatlık sınavını getirmeye yanaşmıyor" dedi. Av. Prof. Dr. Feyzioğlu, 10 Mayıs 2014 tarihinde Danıştay'ın 146. Kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmaya ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Adana Barosu'na ait bir hizmet binası olması için gerekli adımların atılması durumunda gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti. Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 18.01.2015 günü piyasaya çıkan "Çıkış Yolu" isimli kitabını ilk kez Adana'da Çukurova Kitap Fuarı'nda görücüye çıkardı. Okuyucular kitabı imzalatmak için kuyruk oluşturdu. Standa gelen Feyzioğlu kendisini bekleyen vatandaşlarla tek tek tokalaşıp daha sonra kitabını imzalamaya başladı. Yeni kitabını, sadece kendisi olmadığını herkesle birlikte kitabı yazdığını ifade eden Feyzioğlu, "Kitabımda son 7 yılda kendi yaşadıklarım ve Türkiye'de yaşanan olaylar yer alıyor. Buradan çıkış noktası ortaya koyuyoruz" diye konuştu