TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİ 2022 YILI 1. OLAĞAN TOPLANTISINA KATILDIK

28/06/2022
TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİ 2022 YILI 1. OLAĞAN TOPLANTISINA KATILDIK
Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi 2022 yılı 1. Olağan Toplantısı 25-26 Haziran 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenlendi. Toplantıya, Baromuzu temsilen Avukat Hakları Merkezi ve aynı zamanda TBB Avukat Hakları Merkezi üyesi Av. Ömür ÖZER katıldı.
İki gün (25-26 Haziran 2022) süren toplantı; İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, TBB AHM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sabahattin Gümüş’ün; başta Adana Barosu üyesi görev şehidimiz Av. Savaş Bedir, Gümüşhane Barosu Başkanı Av. Ali Günday ve Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi olmak üzere, hayatlarını mesleki faaliyetleri sebebiyle kaybeden ve katledilen avukatları andığı değerli konuşmasıyla açıldı.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve TBB Avukat Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Gökhan Bozkurt, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nizam Dilek, AHM Yürütme Kurulu üyeleri ile 67 barodan 85 temsilcinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda değerlendirmeler yapılarak; etkin çözüm yollarının ve etkin mücadele yöntemlerinin belirlenmesine ilişkin yol haritası çizildi.
İlk gün TBB Avukat Hakları Merkezi’nin, neden kurulduğu, ne amaçlandığı konuşulmuştur. Toplantıya katılan baroların görüş ve önerileri dinlenmiş, yapılan sunumlar ile ilgili sorulan sorular cevaplanmıştır.
İkinci gün ise grup çalışmaları yapılmak suretiyle tüm barolar iller bazında yaşadıkları sorunlar ile çözüm önerilerini aktararak TBB’den ve TBB Avukat Hakları Merkezi’nden beklentilerini ifade ettiler.
Toplantı kapsamında yapılan grup çalışması ile tüm baroların iller bazında yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri aktarılarak, TBB’den, TBB Avukat Hakları Merkezi’nden ve baroların avukat hakları mücadelesinden beklentiler ifade edildi. Toplantının sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.