TAYLAN ÖZGÜR’ÜN KATLEDİLMESİNİN ÜZERİNDEN 51 YIL GEÇTİ, AMA FAİLLERİ HALA BULUNAMADI.

23/09/2020
BARO BAŞKANIMIZ AV.VELİ KÜÇÜK;
“CESARETİ VE MÜCADELESİ ÜLKEMİZİ AYDINLATMAKTADIR”
İstanbul Beyazıt’ta 51 yıl önce katledilen ODTÜ Öğrencisi Mustafa Taylan Özgür’ün failleri devlet ve kolluk güçleri tarafından bugüne kadar hala bulun(a)madı.
Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, yaptığı açıklamada, Taylan Özgür’ün katilinin bulunması gerektiğini ifade ederek, görüş ve düşüncelerini paylaştı.
“Bir dönem ve 68 kuşağı olarak bilinen yıllar ne yazık ki ülkemizde faili meçhul cinayetler ve genç öğrenci katliamları ile anılmaktadır.
Karanlık ve faşist güçler tarafından ülkemizin değerleri, düşünen, sorgulayan gençleri bombalı ve silahlı saldırıların hedefi olmuşlardır.
Taylan Özgür’de bu isimlerden, üniversite gençliğinin önderlerinden ve sembollerinden biridir. Organize bir şekilde yapıldığı çok açık olan ve insanlık suçu kabul edilen bu olayda zaman aşımı işlemeyecektir.
Taylan Özgür’ün ve ülkemizin geçmişinde aydınlatılmayan tüm faili meçhullerin aydınlatılması, faillerin bulunarak hak ettikleri cezaları almalarının sağlanması devletin, kolluk güçlerinin, siyasi iktidarların sorumluluğu ve namusudur. O’nun mücadelesi bizlere ışık tutmaya devam ediyor.
Büyük şair Nazım Hikmet’in dizelerinde vurguladığı gibi “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür. Ve bir orman gibi kardeşçesine” diyorum. Taylan Özgür' ü katledilişinin 51. Yılında rahmet, sevgi ve saygıyla anıyorum.”