SURUÇ KATLİAMININ İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE HAYATINI KAYBEDEN GENÇLERİ, SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

20/07/2017

AV. VELİ KÜÇÜK: “SURUÇ DAVASINDA SANIKSIZ ADALET ARAYIŞI BÜYÜK BİR KANDIRMACADIR.”

20 Temmuz Suruç katliamının ikinci yıl dönümü.
33 gencimizin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin yaralandığı Suruç’taki canlı bomba saldırısının toplum psikolojisinde yarattığı travma ve yaşattığı acılar hala tazeliğini korumaktadır.

Olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra açılan davanın 14 Temmuz 2017 tarihinde yapılan 2. duruşmasında bile hala sanıkların hakim karşısına çıkarılamamış olması ve hak etikleri cezalara çarptırılmamış olmaları toplumun adalete olan inancında büyük yara açmıştır.

Böylesine önemli ve toplum vicdanının üzerine titrediği davada sanıkların duruşmaya dahil katılmadığı yargılama ve adalet arayışı, ne yazık ki büyük bir kandırmacadır.
Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Suruç’ta toplanan gençlerin yer aldığı sivil bir topluluğa dışarıda toplantı ve değerlendirme yaptıkları sırada öğle saatlerinde canlı bombalı bir saldırı düzenlenmiş, basına yansıyan en son verilere göre saldırı sonucu maalesef 33 gencimiz yaşamını yitirmiş, kimisi ağır olmak üzere onlarca kişi yaralanmıştır. Her şeyden evvel hangi ideoloji, hangi inanç, hangi felsefe uğruna yapılırsa yapılsın sivillere yönelik bu saldırıyı ve katliamı şiddetle kınıyorum.” dedi.

Bombalı saldırının hedefinde olan ve Suriye’de ki savaş bölgesinde mağdur olan çocuklara oyuncak götüren bu gençlerin tamamı üniversite öğrencisi olması, İstanbul’dan Suruç’a kadar devletin bilgisi ve gözetiminde seyahat etmeleri, yapacakları kahvaltı ve basın açıklaması bilinmesine rağmen hiçbir güvenlik tedbirinin alınmaması nedeni ile ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmamış olması yaşanan acıları artırmaktadır.

Türkiye'nin yakın tarihinin en korkunç katliamlarından birinin Suruç katliamı olduğunu ifade eden Av. Küçük, katliamın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen faillerin yakalanarak hak ettikleri cezayı almadıklarını, patlamanın meydana gelmesinde ağır kusuru, ihmali bulunan güvenlik güçleri ve kamu görevlileri hakkında etkili ve kamu vicdanını rahatlatacak soruşturmanın yapılmadığını söyledi.

Av. Küçük, " Tüm sorumlular yargılanmalı, bu katliamın hesabını sormak, sorumluların hesap vermesi için mücadele etmek, aynı zamanda bu ülkede savaş ve terör politikalarına karşı, barış ve demokrasi için mücadele etmek anlamına gelmektedir. Bizler de bu süreçte bu mücadeleyi ileriden sürdürmeye devam edeceğiz. Aradan geçen bunca zamana rağmen Suruç’ta yaşadığımız büyük acı ilk günkü gibi tazeliğini sürdürmektedir. Bu elim olayda yaşamını kaybeden hassasiyet ve toplumsal sorumluluk sahibi gençlerimizi bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyorum.” dedi.