SURUÇ KATLİAMININ 4. YILINDA HAYATINI KAYBEDEN GENÇLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

21/07/2019
SURUÇ KATLİAMININ 4. YILINDA HAYATINI KAYBEDEN GENÇLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen 33 kişinin yaşamını yitirdiği ve 105 kişinin yaralandığı katliamın bugün yıldönümü.

2015’te Kobane’deki çocuklara oyuncak götürmek için Amara Kültür Merkezi’nin önünde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik IŞİD’in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısının üzerinden bugün 4 yıl geçti.

Suruç’taki canlı bomba saldırısının toplum psikolojisinde yarattığı travma ve yaşattığı acılar hala tazeliğini korumaktadır.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, yaşanan olayla ilgili açıklamasında görüş ve düşüncelerini paylaştı.
“Olayın üzerinden 4 yıl geçtikten sonra açılan davada sanıkların hak etikleri cezalara çarptırılmamış olmaları toplumun adalete olan inancında büyük yara açmıştır.
Böylesine önemli ve toplum vicdanının üzerine titrediği davada sanıkların duruşmaya dahil katılmadığı yargılama ve adalet arayışı, ne yazık ki büyük bir kandırmacadır.
Her şeyden evvel hangi ideoloji, hangi inanç, hangi felsefe uğruna yapılırsa yapılsın sivillere yönelik bu saldırıyı ve katliamı bir kez daha şiddetle kınıyorum.
Bombalı saldırının hedefinde olan ve Suriye’de ki savaş bölgesinde mağdur olan çocuklara oyuncak götüren bu gençlerin tamamı üniversite öğrencisi olması, İstanbul’dan Suruç’a kadar devletin bilgisi ve gözetiminde seyahat etmeleri, yapacakları kahvaltı ve basın açıklaması bilinmesine rağmen hiçbir güvenlik tedbirinin alınmaması nedeni ile ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmamış olması yaşanan acıları artırmaktadır.
Bugün Valilik tarafından Şanlıurfa genelinde 7 günlük bir yasaklama getirmiş olması da kabul edilemez. Keşke şu an yaptıkları önlemleri o zaman yapsalardı da çocuklarımız ölmeseydi, yanımızda olsaydı.”

Baro Başkanımız Av. Küçük, açıklamasında" Tüm sorumlular yargılanmalı, bu katliamın hesabını sormak, sorumluların hesap vermesi için mücadele etmek, aynı zamanda bu ülkede savaş ve terör politikalarına karşı, barış ve demokrasi için mücadele etmek anlamına gelmektedir. Bizler de bu süreçte bu mücadeleyi ileriden sürdürmeye devam edeceğiz. Aradan geçen bunca zamana rağmen Suruç’ta yaşadığımız büyük acı ilk günkü gibi tazeliğini sürdürmektedir. Bu elim olayda yaşamını kaybeden hassasiyet ve toplumsal sorumluluk sahibi gençlerimizi bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyorum. SADECE İNSAN OLDUĞUMUZU UNUTMAYALIM.” ifadelerine yer verdi.