STAJYER AVUKATLARIMIZA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.

22/05/2022
STAJYER AVUKATLARIMIZA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.

Adana Barosu Staj Eğitim Merkezi'nin, 6 Aralık 2021 itibariyle başlayan 2021-2022 Dönemine ait staj eğitimleri devam ediyor.

Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen eğitimlere katılan 513 stajyer avukatımıza, belirlenen ders programları doğrultusunda, haftanın dört günü üç grup halinde eğitim veriliyor.

Stajyer avukatlarımıza eğitim veren meslektaşlarımız sunumlarıyla, güzel ve keyifli bir meslek içi eğitim çalışması yapıyor. Ceyhan ve Kozan’daki stajyer avukatlarımıza yönelik ise baromuzun YouTube kanalı üzerinden eğitimlerimiz canlı olarak yayınlanıyor.

Mesleğinde deneyimli avukatlar tarafından; Avukatın Hak ve Yetkileri, Avukatın Diğer Yargı Paydaşları İle İlişkileri, Avukatın Yükümlülükleri, Avukatlık Etiği ve Avukatlık Hukuku İle İlgili Meslek Kuralları, Boşanma ve Mal Rejimleri, TBB Avukatlık Meslek Kuralları, Avukatın Disiplin ve Cezai Sorumluluğu, Baronet Uygulamaları, İdare Hukuku-Vergi Hukuku, İşe İade Davaları, Kalem Mevzuatı, Tüketici Hukuku, Kamulaştırmasız El Atma, Nasıl Bir Avukatlık?, Avukatlık Ücret Sözleşmesi, Sigorta Tahkimde Açılan Davalar ve Yargılama Usulü, Vergi Yükümlülüğü, Mesleğin Geleceği ve Büro Yönetimi, Arabuluculukta Taraf Vekilliği, Sosyal Güvenlik Hukuku’ndan Kaynaklanan Hizmet Tespit Davaları, İcra vee İflas Hukuku, Engelli Hakları, Hukuk Metodolojisi, Arabuluculuk, KVKK, Tebligat Hukuku, İnfaz Hukuku ve Cezaevi Uygulamaları, Bankacılık Hukuku, Arabuluculuk Başvuru Süreci, Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku, Spor Hukuku, İş Hukuku, Tazminat Hukuku, İdare Hukuku, Dilekçe Yazım Teknikleri, Gayrimenkul Hukuku, Adli Yardım Uygulaması, Anonim ve Limited Şirketlerde Genel Kurul Uygulaması, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru gibi birçok konu stajyer avukatlara teori ve uygulama aşamalarında detaylı olarak anlatıldı.

Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, adaletin sağlanması konusunda en önemli unsurlardan birisinin nitelikli avukatların varlığı olduğunu belirterek, “Bu dönem staj eğitiminde farklı bir yöntem benimsedik. Staj başlangıcında 12 saatlik Avukatlık Hukuku temel eğitiminden sonra 2. altı ayda günde 4 saat, haftada 4 gün ve 5 hafta süren uygulamaya yönelik yoğun bir eğitim programı uyguladık. Bu programın uygulanmasında emeği geçen Yönetim Kurulu Üyemiz ve Staj Komisyonu Koordinatörümüz Av.Mert Kuşdemir’e, Komisyon Başkanımız Av.Furkan Kılıç’a ve tüm komisyon üyelerimize, bugüne kadar tecrübelerini ve mesleki birikimlerini stajyer avukatlarımızla paylaşan kıymetli meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Stajyer avukatlarımızın daha fazla bilgi, tecrübe ve deneyim kazanmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz .” dedi.