SİNEMAMIZIN MAVİ GÖZLÜ ÇINARI FATMA GİRİK’İ KAYBETTİK.

24/01/2022
SİNEMAMIZIN MAVİ GÖZLÜ ÇINARI FATMA GİRİK’İ KAYBETTİK.
SANAT CAMİAMIZIN VE ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
Yeşilçam’ın mihenk taşlarından, hatıralarımızda filmleriyle unutulmaz yer edinmiş usta oyuncu Fatma Girik'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.
“Şoför Nebahat”, “Boş Beşik”, “Yılanların Öcü”, “Kadın Hamlet’ gibi film ve anı ile hafızalarımızda iz bırakan, sinemamızın "Üç Yapraklı Yoncası"nın bir yaprağı olan (Türkan Şoray, Filiz Akın ile birlikte) mavi gözlü sanatçımızı, demokrasi mücadelesi, dürüstlüğü ve sağlam karakteriyle her zaman hatırlayacağız.
Kariyerinde birçok ödül ile toplum nezdinde takdir toplayan sanatçımız, film ve oyunculuğun dışında bir dönem de “Söz Fato’da” adlı TV programıyla da halkın gönlünde taht kurmuştu.
Kendisine Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve sevenlerine başta olmak üzere sanat dünyasına başsağlığı dileriz.