SERTİFİKALI "SPOR HUKUKU PROGRAMI" TAMAMLANDI

12/02/2018
SERTİFİKALI

SERTİFİKALI "SPOR HUKUKU PROGRAMI" TAMAMLANDI

Baromuz ve Spor Hukuku Enstitüsü Derneği işbirliği ile düzenlenen “Sertifikalı Spor Hukuku” programını başarı ile tamamlayan meslektaşlarımıza sertifikaları, 11.02.2018 Pazar günü Baro Tesislerimizde yapılan tören ile takdim edilmiştir.

19 meslektaşımızın katılımıyla tamamlanan programın sertifika törenine Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Hatay'da "Baro Başkanları Toplantısında" bulunmasından dolayı katılamadı. Meslektaşlarımıza başarı sertifikaları Saymanımız Av. İlknur Önal ve Spor Komisyonu Koordinatörümüz Av. Ümir Arif Özsoy tarafından takdim edildi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sporun birçok dalı, özellikle futbol başlı başına bir endüstri haline geldiğini belirten Av. İlknur Önal, " Endüstrileşen her oluşum gibi, günümüzde spor hukuku kavramının bir branş ve uzmanlık alanı haline gelmesi kaçınılmaz görünüyor. Bu bağlamda Spor Hukuku Sertifika Programı, spora dayalı güncel hukuki süreçlerin detaylı olarak vakalar halinde aktarılması ilgili alanda uzmanlaşacak kişilerin kariyer gelişimine katkı sağlıyor. Program sonunda sertifikalarını alan meslektaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Av. Türker Arslan (CAS Hakimi ve Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Başkanı), Taner Tabel (İstanbul Anadolu BAM Başsavcı Yardımcısı), Av. Engin Tuzcuoğlu (TFF Tahkim Kurulu Eski Başkanı ve TBF Baş Hukuk Müşaviri) , Av. H. Alpay Köse (Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Başkan Yardımcısı), Av. Uğur Mutlu (TFF Tahkim Kurulu Yönetim Kurulu Eski Üyesi- Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Av. Can Yalçınkaya (TFF Disiplin Kurulu Başkanı), Av. Taşar Çağlar (TFF AFDK Başkanı), Av. Tarkan Erdal (TFF UÇK Başkanı ve Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Av. Aytekin Gürbüz (Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi) gibi konusunda uzman ve Federasyonlarda görevli ve görev yapmış eğitmenlerin katıldığı programda; spor hukukuna genel bakış, Türk Spor Hukuku yapısı, işleyişi ve mevzuatı, spor yargılama hukuku, Türkiye Futbol Federasyonu mevzuatı, disiplin kurulu ve işleyişi, Tahkim Kurulu, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kuralları ve emsal mahkeme kararları, spor ve rekabet hukuku, uluslararası spor yapılanması (UEFA – FIFA - IOC), “UEFA Financial Fair Play” uygulaması gibi konular ele alındı.