SERBEST KÜRSÜ OLUŞTURULDU

20/04/2015
SERBEST KÜRSÜ OLUŞTURULDU
Adana Barosu tarafından, meslektaşlarımızın Adliye giriş ve çıkışlarında yaşadığı sorunların tartışıldığı, çözüm önerilerinin sunulduğu toplantımız Şirin Park Otel Gold Salon'unda yapıldı. Açılış konuşmasını Adana Baro Başkanımız Avukat Mengücek Gazi ÇITIRIK yaptı. Geçtiğimiz Cuma günü yaşanan olayın ardından meslektaşlarımız serbest kürsüde konunun çözümüne yönelik duygu ve düşüncelerini ifade etme olanağı buldu. Adana Baro Başkanımız Avukat Mengücek Gazi ÇITIRIK, Baro Genel Sekreteri Avukat Merdan ÖZBERK, Baro Saymanı Avukat Hare Arabacı ÖZDEMİR, Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Sabahattin GÜMÜŞ, Avukat Veli KÜÇÜK, Avukat Nevza ELÇİ ve Avukat Günseli Gonca KÖSE'nin hazır bulunduğu toplantıda meslektaşlarımızın görüşleri not alındı. TBB Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yurdagül Gündoğan da, İstanbul Barosu ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı arasında meslektaşlarımızın adliyeye giriş çıkışları konusunda varılan protokolü okudu. TBB Başkanı Avukat Prof.Dr. Metin FEYZİOĞLU'nun yarın Adana'da olacağını da bildirdi. Gündoğan, meslektaşlarımızın sorularına da cevap verdi ve ülke genelinde sorunun devam ettiğini vurguladı. Baro Başkanımız Avukat ÇITIRIK, Adana Barosu'nun, Bursa'da 35 Baro Başkanı'nın katıldığı yürüyüşte yer almadığını ifade etti. İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA MÜSADE EDİLMEMELİ Meslektaşlarımız, avukatların neden aranmaması gerektiğini topluma anlatılması ve medya ile bu konuda iletişime geçilmesi kaydedildi. Adana Barosu olarak Cumhuriyet Başsavcılığına ve kamuoyuna bir bildiri sunulması talep edildi. Mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına izin verilmemesi için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesine vurgu yapıldı.Adliye girişlerinde hukuksuz uygulmaya karşı Adana Barosu Avukat Hakları Merkezinden meslektaşlarımızın bulundurulması karşısında tutanak tutulması istendi. X_RAY cihazından sadece durumun belgelenmesi açısından geçip tutanak tutturması talebinde bulunuldu. CMK sisiteminin kilitlenmesi de ortaya atıldı. TBB BAŞKANI SAYIN FEYZİOĞLU YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZA KATILACAK Adana Baro BaşkanıAvukat Mengücek Gazi ÇITIRIK, son olarak yaptığı konuşmada, meslektaşlarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Baro olarak üzerimize düşeni almış durumdayız. 21.04.2015 (yarın) tek maddelik gündemle saat 14:00 ' de yönetim kurulumuzun toplantısına TBB Başkanımız sayın Av. FEYZİOĞLU da katılacak. O toplantımızda sadece adliye giriş çıkış konusunu masaya yatıracağız." dedi