SEÇİM GÜVENLİĞİ MERKEZİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU

23/05/2019
SEÇİM GÜVENLİĞİ MERKEZİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU

MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU;

BAROMUZ YÖNETİM KURULUNUN 21.05.2019 TARİHLİ TOPLANTISINDA ALINAN KARARA GÖRE; 23 HAZİRAN 2019 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE GÖNÜLLÜK ESASINA DAYALI OLARAK İSTANBUL VE ADANA BAROSU SEÇİM GÜVENLİĞİ MERKEZLERİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN 29.05.2019 GÜNÜ SAAT 17:00'YE KADAR BARO KALEMİNE MÜRACAAT ETMELERİNİ RİCA EDERİZ.

31 Mart 2019 tarihinde yapılmış olan Mahalli İdareler seçimlerinin ardından yaşanan yoğun tartışmalar, Yüksek Seçim Kurulunun toplumda büyük infial yaratan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve seçimin yenilenmesi yönündeki kararı, bu konuda verilen kısa kararın ardından bugüne kadar gerekçeli kararın yazılmamış olması ülkemizi derin bir hukuk ve demokrasi krizine sürüklemiştir.

Bu süreçte ülkesini seven, önemseyen ve geleceğini düşünen her yurttaş gibi, aynı zamanda Avukatlık Kanunu 76. ve 95. maddeleri ile barolara yüklenen sorumluluk ve görev gereği bu krizden el birliği ile çıkılması zorunluluğu bulunmaktadır.

23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin adil, şeffaf, denetlenebilir ve hukuka uygun olması için Avukatlık Kanununun yüklediği demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün işlevsellik kazanması yönündeki görevine uygun olarak Adana Barosu olarak sorumluluk alması gereği doğmuştur.

Bu nedenlerle 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde; seçmen iradesinin sakatlanmaksızın, sağlıklı bir şekilde ve en üst düzeyde sandığa yansıması, seçimlerin güvenliğine ve sonuçlarına herhangi bir şaibe düşmemesi, seçimin meşruiyetinin gelecekte tartışılmaması, hukukun üstünlüğünü savunma ve demokrasiyi yaşama geçirme görevini yerine getirmek üzere gönüllülük esasına dayalı olarak Sandık Güvenliği ve Seçim İzleme Merkezimizin üyeleri ile Baromuz mensuplarından, İstanbul Barosu Seçim Güvenliği Merkezi ile birlikte ortak çalışma yapmak üzere görev almak isteyen meslektaşlarımızın katılımının sağlanması için 29.05.2019 günü saat 17.00’a kadar Baromuz kalemine müracaat etmeleri hususunda duyuru yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Yönetim Kurulu kararını görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

/uploads/1_190.jpg