“SAVUNMA HAKKININ HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE KISITLANMASI, ADİL YARGILANMA HAKKININ İHLALİDİR.”

11/09/2020
TBMM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA; “ADLİ KOLLUK GÖREVLİLERİNİN, MÜDAFİNİN VARLIĞINI ÖĞRENDİĞİ VE HERHANGİ BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ TEŞKİL ETMEYECEK HER HALDE, ŞÜPHELİDEN GEREKLİ TEYİDİ ALARAK, MÜDAFİNİN SORUŞTURMANIN HER AŞAMASINDA YER ALMASINI VE MÜVEKKİLLERİYLE GÖRÜŞMESİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA GEREKLİ DİKKAT VE ÖZENİ GÖSTEREREK, MEVZUATA UYGUN HAREKET ETMESİ GEREKTİĞİNE” DAİR TAVSİYE KARARINDA BULUNDU.
KARARDA, KOLLUK GÜÇLERİNE, “SAVUNMA HAKKININ HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE KISITLANMASI DURUMUNDA İSE ADİL YARGILANMA HAKKININ İHLALİ SÖZ KONUSU OLACAKTIR” DENİLDİ.
KARAR EKTE SUNULMUŞTUR.
MESLEKTAŞLARIMIZIN BİLGİSİNE SUNARIZ.