SAKARYA BAROSUNUN VE MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

26/06/2020
SAKARYA BAROSUNUN VE MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Sakarya Barosuna mensup meslektaşlarımızın ''Çoklu Baroya Hayır'' demek ve Ankara’da Baro Başkanlarına yapılan saldırıyı kınamak için 25.06.2020 günü saat 17.00'da yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istemelerine kolluk güçleri tarafından engel olunmuştur.

Anayasa ve kanunlarla tanınmış toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkının kolluk kuvvetlerince engel olunması, psikolojik işkence, fiili gözaltı uygulanmasını en yüksek perdeden kınıyoruz.

Tamamen barışçıl ve anayasal hak olan yürüyüşün önünü kesen kolluk güçlerinin "Yürüyüp de ne yapacaksınız? Burada konuşun" diyerek meslektaşlarımıza “ayar“ vermeye kalkışmaları da asla kabul edilemez.

Hukuksuzluğu kabul etmeyen meslektaşlarımız direnerek hak ve hukuklarını koruyup yürüyüşlerini yapmıştır.

Sakarya Barosu mensubu meslektaşlarımıza eylemin başında reva görülen uygulamayı tüm barolara ve avukatlara yapılmış olarak addediyoruz.
Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak nezdinde tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

Sakarya Barosunun yanındayız.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI