Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

24/11/2021
Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

Atatürk öğretmenlerle Bursa’da (27 Ekim 1922) yaptığı bir toplantıda: ‘Bu anda karşınızdaki en içten duygumu, izninizle söyleyeyim: İsterdim ki çocuk olayım, genç olayım, sizin nur saçan sınıflarınızda bulunayım. Sizden feyz alayım. Siz beni yetiştiresiniz. O zaman ulusum için daha yararlı olurdum. Ne yazık ki elde edilemeyecek bir istek karşısında bulunuyoruz. Bunun yerine sizden başka bir istekte bulunacağım: Bugünün çocuklarını yetiştiriniz. Onları yurda, ulusa yararlı insanlar yapınız. Bunu sizden istiyor ve diliyorum.’ sözleriyle öğretmenlere büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Harf Devrimi’nin ilanından sonra bizzat kara tahta başına geçerek yurttaşlara bizzat okuma yazma dersleri vermiştir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür kuşaklar yetiştirme görevini yüklediği bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; kendilerine tüm sorunlarının çözüme kavuştuğu, mutlu bir gelecek dileriz.

@semih gökayaz @ilker mengü @neval yurtdaş @erkan çetin

#öğretmenler #adanabarosu #avukatlar #24kasımöğretmenlergünü