MUĞLA BAROSU MENSUBU MESLEKTAŞIMIZ AV. SERTUĞ SÜRENOĞLU’NA TRAFİKTE KOLLUK GÜÇLERİNCE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

16/04/2019
MUĞLA BAROSU MENSUBU MESLEKTAŞIMIZ  AV. SERTUĞ SÜRENOĞLU’NA TRAFİKTE KOLLUK GÜÇLERİNCE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

Muğla Barosu mensubu meslektaşımız Av. Sertuğ Sürenoğlu’na, 13 Nisan 2019 Cumartesi akşamı İstanbul Çırağan Sarayı’nda yapılan düğünden ötürü yolların trafiğe kapatılmasını eleştirmesi üzerine kolluk güçleri tarafından işkence yapılmıştır.
Bu menfur saldırıda meslektaşımızın gözü patlamış ve kafa travması geçirmiştir.
Her medeni toplum gibi, bir insanın hak ve özgürlükleri kısıtlandığı takdirde müdahale etme hakkına sahiptir, ayrıca devlet zırhına sahip olmasını kendine güç bilen polis memurlarının meslektaşımız Av. Sertuğ Sürenoğlu’na bu şekilde işkence etmesi tamamıyla ileri demokrasilerde (!) ve gelişen bir toplum (!) açısından kabul edilemez bir durumdur.
Ayrıca söz konusu olayda adı geçen Av. Sertuğ Sürenoğlu’na işkence eden polisler değil, toplumu bu şekilde eğilime iten, magandalık karşısında ses çıkarmayıp toplumu bu şekilde normalmiş gibi gösteren bir yönetim şekli de olduğunu belirtmek isteriz.
Olay sebebiyle yaralanan meslektaşımıza acil şifalar diliyor ve faillerin bir önce soruşturma aşamasına tekrar getirilmesini, ayrıca işkence faillerini değil de mağduru sorguya sevk ederek görevini iyi amaçla kullanmayan soruşturma savcısının bir an önce yetkisinin askıya alınması ve soruşturma aşamasına getirilmesini istiyoruz.
AVUKATA SALDIRI, ADALETE, YARGIYA VE HUKUKA SALDIRIDIR.
Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun nezdinde tüm meslek camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Üzücü olay hakkında her türlü yasal işlemin takipçisi olacağımızın bilinmesini kamuoyuna saygıyla sunarız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI