MESLEKTAŞLARIMIZ KÜLTÜR SANAT KOMİSYONUMUZUN ETKİNLİĞİNDE NEMRUT DAĞINI, GÖBEKLİ TEPEYİ VE BALIKLI GÖLÜ GEZDİ

05/11/2018

Baromuz mensubu meslektaşlarımız 3-4 Kasım tarihleri arasında Kültür ve Sanat Komisyonumuzun düzenlemiş olduğu etkinlikte Adıyaman ve Şanlıurfa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gördü.

Baromuz Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörü Yönetim Kurulu üyesi Av. Duygu Özgüven, Kültür Sanat Komisyonumuz gezi sorumlu üyesi Av. Çetin Berköz, Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Miyesser Önenli ve Av. Sinem Tanrısınatapan’ın yanı sıra geniş bir katılımla gerçekleşen gezide; Karakuş Tümlüsü, Roma İmparatoru Septimus Severus döneminde yaptırılırmış, Antik Roma mimarisinin anıtsal güzel bir örneği olan Cendere Köprüsü, gezilmiş; Adıyaman Nemrut'ta Genler Topluluğu’da denen Komagene Uygarlığının bize mirası “Nemrut” ziyaret edilerek gün batımı izlenmiştir.

Pazar günü ise, Perre Antik kentinde Kaya mezarları, gezilmiş;M.Ö 10binlerde Bölgede yaşayan toplulukların belli zamanlarda bir araya gelmek ve törenler, şölenler düzenlemek üzere inşa edilen T biçimli anıtsal yapıların bulunduğu Urfa Göbekli Tepe’ye gidilerek bilgi edinilmiştir.

Daha sonra Urfa Balıklıgöl’ü gezen meslektaşlarımız bol bol fotoğraf çektirerek yöre ile ilgili bilgiler almışlar, yorgunluklarını atarak keyifli bir gezi sonrası Adana’ya dönüşü gerçekleştirmişlerdir.