MESLEKTAŞLARIMIZ ‘AVUKATLIKLARINI YAPTIKLARI KİŞİLER NEDENİYLE’ SUÇLANAMAZ.

15/09/2020
MESLEKTAŞLARIMIZ ‘AVUKATLIKLARINI YAPTIKLARI KİŞİLER NEDENİYLE’ SUÇLANAMAZ.

Meslektaşlarımıza yönelik 11 Eylül 2020 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yürütülen soruşturma kapsamında Ankara merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonla 48 avukat, 7 stajyer avukat, 3 ihraç edilmiş hakim ve 1 ihraç hakim adayı ile 1 hukuk fakültesi mezunu gözaltına alındığı bilinmektedir.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre gözaltına alınan meslektaşlarımıza doğrudan avukatlık mesleğini hedef alan, ‘meslek sırrı’ kapsamındaki bilgileri ifşaya yönelik sorular sorulmuş, meslektaşlarımız avukatlıklarını yaptıkları kişiler nedeniyle suçlanmıştır.

Bugün, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin ilkelerinden biri olan savunma hakkını savunmak için mücadele veren ve meslek onurunun muhafızı olma rolünü tamamen üstlenmiş olan avukatlar, siyasi otorite tarafından hedef haline getirilmek istenmektedir.

Belirli bir örgüt üyeliği isnat edilen kişileri savunan avukatları cezalandırırsanız o kişileri artık kimse savunamaz. Kaybeden sadece avukatlar ve savunulamayanlar değil topyekun adalet ve toplumun tümü olacaktır.

Adana Barosu olarak, savunmayı itibarsızlaştırma ve yok sayma çabalarına asla izin vermeyeceğiz.

Saygıyla sunarız.

Adana Barosu Başkanlığı

“#SavunmaTehditAltında” ve “#Savunma TutsakEdilemez”