MESLEKTAŞIMIZA SALD...

19/12/2013
MESLEKTAŞIMIZA SALD...
19.12.2013 günü Adliye merkez binada duruşmasından çıktıktan sonra meslektaşımız Av. Faruk ÖZKAN'a müdahil ve yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırı gerçekleştirilmiştir.Baro Başkanımız Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK, olay anından itibaren meslektaşımızla ilgilenmiştir. Meslektaşımız, Yüreğir Numune Hastanesi Acil Servisi'nde gözlem altına alınmıştır. Meslektaşımıza yapılan tetkik ve tıbbi müdahale sonucunda sağ ayak tarak kemiğinde ödem oluşması nedeniyle alçıya alınmıştır. Meslektaşımızın geçici raporunda ' oluşan yaranın basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyeceği' belirtilmiştir. Olayın ardından meslektaşımıza saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi gözaltına alınmıştır. Adana Barosu Yönetim Kurulu olarak, sürecin her aşamasını yakından takip etmekteyiz. Saldırıyı mesleğimize yönelik olarak kabul ediyoruz. Avukatlar, Avukatlık Yasası'nın 2. maddesi uyarınca hukuki sorun ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi için hukuki bilgi ve tecrübelerini adaletin hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis etmektedirler. Avukatlar, dosyanın tarafı değildirler. Dosyanın taraflarıyla özdeşleştirilmemelidir. Yapılan sözlü ve fiili saldırıları kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, her zaman yanında olacağımızı belirtiyoruz. Biz, Avukatlar, adalete olan inancımızı her daim koruyoruz. Ancak, şu da bilinmelidir ki, bu saldırıları yapanların da en ağır şekilde cezalandırımasını istiyoruz. Adana Barosu Yönetim Kurulu adına, Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK