MARDİN BAROSU MENSUBU MESLEKTAŞLARIMIZ AV. İBRAHİM DÜNDAR VE AV. ÖZLEM DÜNDAR’A YAPILAN MENFUR BIÇAKLI SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

19/09/2019

Mardin Barosu mensubu meslektaşlarımız Av. İbrahim Dündar ve Av. Özlem Dündar 17.09.2019 tarihinde, evlerinin önünde bekleyen ve takip ettikleri dosyanın karşı tarafı olan kalabalık bir grubun bıçaklı saldırısına maruz kalarak darp edilmişlerdir.

Saldırıda meslektaşımız Av. İbrahim Dündar bıçak darbesi ile yaralanmış yine meslektaşımız Av. Özlem Dündar 8 aylık hamile olmasına rağmen ağır şekilde darp edilmiştir.

Yine meslektaşımız Av. Özlem Dündar’ın annesi de aynı saldırıda darp edilmiştir.

Saldırı uzun süre devam etmiş, çevreden yetişenlerin ve şans eseri olay mahallinde bulunan sivil bir polis memurunun müdahalesiyle saldırganlar kaçmıştır.

Olayda ölenin olmaması en büyük tesellimizdir. Yaralanan meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı, hukuk devletine ve yurttaşın hak arayışına yapılmış, vahim ve tehlikeli bir gelişmedir.

Saldırganlardan üç kişi yakalanmış, 3 kişi ise halen aranmaktadır. Yakalanan şüphelilerden ikisi adli kontrol şartı ise serbest bırakılmış, birisi ise tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş olmasına ve üzerine atılı suçu ikrar etmiş olmasına rağmen imza şartı ile serbest bırakılmıştır.

Bu tür sözlü ve fiili saldırılar ne yazık ki sıradanlaşmış ve toplumda maalesef kabul gören bir hal almıştır.

Avukat dosyanın tarafı değildir. Avukatları dosya ile özdeşleştirerek 'taraf' ya da 'uyuşmazlığın kaynağı' gibi gören sakat, hastalıklı bakış açısının artık son bulmasını istiyoruz.

Unutulmasın ki o saldırıyı yapanlara da bir gün avukat lazım olacaktır.

Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz. Saldırganların hukuk içinde hak ettiği cezayı alması için Mardin Baromuzla birlikte soruşturmanın yakından takipçisi olacağımızı bildiriyor, yaralanan meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Mardin Baro Başkanımız Av. Çelebi Araz nezdinde tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu tür hain saldırılar, bizleri savunma mesleğini en iyi şekilde yerine getirme idealimizden döndürmeyecektir.

Saygıyla sunarız.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI