KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN KURUCU CUMHURBAŞKANI RAUF DENKTAŞ'I VEFATININ 8. YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ.

13/01/2020

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 8’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle anma mesaj yayımladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük mesajında, Kıbrıs Türk halkının haklı davası için ömrünü adamış büyük devlet adamı Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 8. yıl dönümü nedeniyle saygıyla ve özlemle andıklarını söyledi.

Adana Baro Başkanımız Av. Küçük, kurucu Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs Türk halkının, uzun yıllar boyunca verdiği varoluş mücadelesinden devlet olgusuna kavuşması sürecinde Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarını en iyi şekilde gözettiğini, halka fikirleri, idealleri ve bir dava adamı olarak kararlı duruşuyla öncülük ettiğini vurguladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük şöyle devam etti:
“Hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet yapısına, yavru vatanın hak ettiği daha refah, özgür ve demokratik şartlarda bir yaşama kavuşmasına çok büyük emekleri olmuştur. Kendisini Kıbrıs davasına adamış bir devlet adamı olarak Denktaş’ın, geçmişteki acı ve karanlık günlerden bugünlere nasıl gelindiği ile ilgili aktardıkları daima hatırlanacak ve geride bıraktığı eserler gelecek kuşaklara kılavuzluk edecektir.
Bir liderde olması gereken özelliklerinin yanı sıra çok iyi bir insan ve Kıbrıs Türk halkının önemli bir değeriydi. O’nun verdiği hizmetler unutulmayacaktır..”