KONYA BAROSU MENSUBU AV. ASİLCAN TUZCU’YA YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

17/10/2020

Konya Barosu'na mensubu meslektaşımız Av. Asilcan TUZCU, Akşehir’de 15.10.2020 tarihinde saat: 18.30 sıralarında evinin bulunduğu apartmanın girişinde kimliği belirsiz kişilerin bıçaklı saldırısına uğramıştır.

Menfur saldırıda gözünden ve boynundan bıçaklanan meslektaşımız Necmetti Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde ameliyat edilmiştir. Meslektaşımızın sol gözü görme yetisini kaybetmiştir. Boynundaki yaranın ise şah damarına 2 santimetre mesafede olduğu belirtilmektedir.

Saldırganların yakalanması için kolluk güçleri geniş çaplı çalışma başlattığı belirtilmektedir.

Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez.

Bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız uğradıkları saldırılar sonucu yaralanmış ve durum cinayetlere kadar uzamıştır. Yaşanan olay vahimdir.

Meslektaşlarımıza yönelen sözlü ve fiili saldırılar ne yazık ki sıradanlaşmış ve toplumda maalesef olağan görülür hale gelmiştir.

Bu çarpık ve sakat bakış açısını, anlayışı bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Adana Barosu olarak, her kimden ve nereden gelirde gelsin bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz ve protesto ediyoruz.

Konya Barosu Başkanı Av. Mustafa Aladağ nezdinde meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar, bir an önce sağlığına kavuşup mesleğine dönmesini temenni ederiz.

Menfur ve üzücü olay hakkında her türlü yasal işlemin takipçisi olacağımızın bilinmesini saygıyla sunarız.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI