KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA VE ARABULUCULUK ÇALIŞMALARI YAPAN MESLEKTAŞLARIMIZ BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’Ü ZİYARET ETTİ

23/01/2020

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük'ü, Ege Arabuluculuk ve Kişisel Verileri Koruma Danışmanlık A.Ş. kurucusu Av. Dinçer İşisağlam ile Av. Nesrin Tunçsiper, Av. Özkan Pekkan ve Bilişim Uzmanı Ayhan Tunçsiper ziyaret etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana'da son yönetim kurulunda aldığımız karala komisyonunu kuracağımız Kişisel Verilerin Korunması adına hukukçulardan oluşan bu çalışmanın ilk olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti ve ziyaretten ötürü de memnuniyetini ifade etti.

Ziyarette Kişisel Verilerin Korunması adına yapılması gerekenler üzerine görüşmeler yapıldı, bu anlamda karşılıklı öneriler iletildi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "Adana'da bu alanda ilk olan profesyonel ve kurumsal bir bakış açısı ve sağlam temeller üzerine kurulmuş çalışmaları önemsiyoruz. Kişisel Verilerin Korunması hususu çok ciddiye alınması gereken ve alanında profesyonelleşmiş kişiler tarafından yapılması gereken bir konudur." dedi.

Av. Dinçer İşisağlam da, “Bu konuda yanlış yönlendirmeler çok fazla, hukukçu olmayan ve bu alanda hiçbir şekilde uzmanlığı olmayan kişiler tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyum süreci adı altında eksik ve hukuka, kanuna aykırı işlemler yapılmaktadır. Bu konuda önlem alınmaması halinde ileride ciddi mağduriyetlerin yaşanacağı kaçınılmaz. Bu anlamda Baromuzun etkin bir rol almasını umuyoruz” dedi.

Sohbet esnasında Kişisel Verileri Koruma Komisyonun kurulması hakkında ve meslektaşlarımıza “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” kapsamında eğitim verilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Ziyarette, Baromuz yönetim kurulu üyemiz Av. Timur Ortatepe de hazır bulundu.