KATLEDİLEN DİYARBAKIR BARO BAŞKANI Av. TAHİR ELÇİ'NİN FAİLLERİNİN YARGILANDIĞI DAVANIN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASINA YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ Av. İLKER GÜZEL KATILDI

13/01/2022

Katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin faillerinin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasına Baromuzu temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. İlker Güzel katıldı.
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi yapılara zarar verilmesinin ardından 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare önünde açıklama yaptığı sırada katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili açılan davanın 4'üncü duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, TBB yönetim kurulu üyeleri ve birçok Baro Başkanı ile avukatlar duruşmada yer aldılar. Elçi ailesi ve müdafileri duruşma salonunda hazır bulundular. “Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek”ten tutuksuz yargılanan sanık polisler F.T., S.T. ile M.S., bulundukları kentlerden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

DURUŞMA 15 HAZİRAN 2022 GÜNÜ’NE ERTELENDİ

Duruşmada taraf vekillerinin tevsi tahkikat talepleri reddedildi. TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, söz alarak katılma talebinde bulundu. Katılma talebinin daha önceden yapılmadığını söyledi. Sanıkların tutukluluk taleplerinin reddine karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 15 Haziran'a erteledi. Duruşmanın ardından Adliye önünde basın açıklaması yapıldı. TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan ve Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, duruşmanın ardından baro başkanı, Baromuz Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlker Güzel, baroların yönetim kurulu üyeleri ve avukatlarla birlikte yapılan basın açıklamasında, hayatı boyunca insan hakları ihlalleri ve cezasızlıkla mücadele eden Tahir Elçi’nin dosyasının cezasız kalmaması için duruşmada hazır bulunduklarını kaydetti. Açıklamaya, Elçi'nin eşi Türkan Elçi, kardeşleri Ömer ve Mehmet Elçi, çok sayıda baro başkanı da katıldı.
@semih gökayaz
#hak #hukuk #adalet #tahirelçi #diyarbakırbarosu