16/06/2022

KATLEDİLEN DİYARBAKIR BARO BAŞKANI Av. TAHİR ELÇİ'NİN FAİLLERİNİN YARGILANDIĞI DAVANIN BEŞİNCİ DURUŞMASINA YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ Av. İLKER GÜZEL KATILDI  Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015'te Sur semtindeki Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada öldürülmesiyle ilgili davanın 5. duruşması bugün (15.06.2022) Diyarbakır'da görüldü.  Elçi’nin, katil zanlısı 3 polis ve 1 firarinin yargılandığı davanın duruşmasına, Baromuzu temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. İlker Güzel katıldı. Duruşma 23 Kasım 2022 tarihine ertelendi.  Duruşmada konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren cinayet sırasında Başbakanlık görevini yürüten Ahmet Davutoğlu'nun "Tahir Elçi cinayeti siyasi bir cinayettir" ve "Mahkeme çağırırsa ifade veririm" sözlerini hatırlattı.   Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’na (ATK) müzekkere yazılarak olayla ilgili görüntü kayıtları arasındaki kopukluğun nedeninin sorulmasına, ATK ve TÜBİTAK’a gönderilen önceki müzekkere sonuçlarının beklenilmesine, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenilmesine, tanık olarak dinlenilmesi istenilen polislerin dinlenilmeleri taleplerinin reddine, ihbar mektubu gönderen kişilerin dinlenilme taleplerinin reddine, sanıkların SEGBİS ile duruşmalara katılmalarına karar verdi. Duruşmada, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Baro Başkanları ile çok sayıda meslektaşımız yer aldı.   Duruşmada, OIAD=Uluslararası Tehlikedeki Avukatlar Derneği adına Edmond Cloude, Paris Barosu adına Charles Heron, Jenefer Comba, Cenevre Barosu İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Marie Berger, Sınır Tanımayan Avukatlar Başkanı Siskia Ditshein ile Kanada, Fransa ve Hollanda Büyükelçiliği’nin yetkilileri gözlemci olarak hazır bulundular.