"KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL KOORDİNASYON İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU" TOPLANTISI YAPILDI

30/11/2018

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü hakkındaki yönetmeliğin 8. ve 9. Maddesi gereği, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu" oluşturuldu.

Vali Yardımcısı Mehmet Seyman Başkanlığında toplanan komisyon üyeleri ; 25 05. 2018 tarihinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İzlenme ve Değerlendirme Toplantısında alınan kararların görüşülmesi,
Adana da Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin 6254 sayılı kanun kapsamında istatistiki veriler hakkında bilgilendirilme,
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün Kadın Konukevleri konulu yazısının değerlendirilmesi,
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü kapsamında yapılan etkinlikler hakkında değerlendirme,
Adana İl Eylem Planı ve Güney Adana Projesi kapsamında gerçekleştirilen Bilgilendirme Toplantıları hakkında yapılan çalışmaları ele aldı.
Toplantıya; Adana Barosu Kadın Hakları Merkezimizin Başkanı Av. Ceyda Esay Büyükdağ katılmıştır.

Av. Büyükdağ, şunları ifade etmiştir:

"Dünya Ekonomik Forumunun 2017 yılı Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporuna göre ülkemiz cinsiyet eşitliği sıralamasında 144 ülke arasında 130.sırada yer almaktadır. Kadına karşı şiddeti önlemenin yolu güçlü aile güçlü aile ilişkileri ve kadını toplumun en küçük parçası olan aile içinde güçlü kılmaktan geçmektedir. Kadını güçlü kılmak ise kalıplaşmış yargıları ortadan kaldırarak, toplumda kadına olan bakış açısını degistirmek,toplumsal cinsiyet esitliğini sağlamakla kısacası toplumsal bir dönüşümle olur..."