KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN SİMGESİ ÖZGECAN ASLAN’I KATLEDİLMESİNİN 5.YILINDA RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUZ

11/02/2020

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 11 Şubat 2015''te katledilen Özgecan Aslan, kadına yönelik şiddetin simgesi olmuştur.

O tarihten bu yana Emine Bulut, Ceren Damar, Ceren Özdemir, Melike Demirci gibi bir çok kadın katledilirken daha fazlası tecavüze uğramış ya da yaralanmıştır.

2015 yılından bu yana şiddetle etkin mücadele sivil toplum kuruluşlarının gönüllülüğü ve insiyatifine bırakılmış durumdadır.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dair olumlu adımlar da geri çekilerek, eğitim, siyaset, medya dilinde ayrımcılığın alenen yapıldığı, her gün başka kadınların ve hayatların yok olduğunu üzülerek görmekteyiz.

Biz Özgecan Aslan’ı da katledilen diğer kadınlar gibi unutmadık unutturmayacağız. Cinslerarası hak eşitliği sağlanana kadar çaba sarf edeceğiz ve mücadelemiz devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla sunarız.

Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi