KADIN HAKLARI MERKEZİMİZİN ÜYELERİ YÜZÜNE ASİT DÖKÜLEN 19 YAŞINDAKİ BERFİN ÖZEK’İN İSKENDERUN’DAKİ DURUŞMASINA KATILDI

04/07/2019

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 15 Ocak 2019 tarihinde dershaneden evine giderken uğradığı asitli saldırı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit türünden bir sıvı döken sanık hakkında "kasten öldürme teşebbüsü" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, Baromuzu temsilen Kadın Hakları Merkezimizin Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Merkezimizin üyelerinden Av. Sibel Öner
ve meslektaşlarımız ile bazı kadın platformlarının temsilcileri katıldı.

Duruşmada, sanık Ozan Ç, olayı inkar ederek, o akşam arkadaşıyla birlikte olduğunu ve Berfin'i görmediğini ileri sürdü.

Tanıkların ifadelerinde değisiklik yapmaları ve tutarsız beyanları nedeniyle mağdur vekilleri ve savcı tarafindan yalan tanıklık suçlamasıyla suç duyurusu talep edilmiş ise de mahkeme reddine karar verdi.

Mağdur vekilleri ile Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlıği'nın, Hatay Barosunun ve Adana Barosunun katılma talebinin kabulüne, sanığın tutukluluğunun devamına , mağdurun beyanının alınmasına karar verildi.

Duruşma 3 Eylül 2019 tarihine ertelendi.
Berfin Özbek’in halen Bodrum’da hastanede tedavisi sürmektedir.